Menu
 

Valsts svētkos Jūrmalā paredzēts "Gaismas ceļš", koncerti un multimediāla akcija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Valsts svētkos 18.novembrī jūrmalnieki iedegs garāko “Gaismas ceļu” Latvijā. Vairāk nekā desmit tūkstoši sveču izgaismos Jūrmalu no Priedaines līdz pat Ķemeriem un arī Jomas ielu. Svētku dienas vakarā pilsētā izskanēs grupas “Ducele” un “Pērkons” koncerti, Dubultu Kultūras kvartālā norisināsies multimediāla akcija “Apgaismo Jūrmalu – Latviju”, pavēstīja Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Veidosim “Gaismas ceļu”

Jūrmalā jau vairāk nekā 20 gadus Latvija valsts svētkos tiek sveikta ar garāko “Gaismas ceļu”, ko veido jūrmalnieki un pilsētas draugi, iededzot sveces pilsētas maģistrālās ielas malā un arī Jomas ielā. Arī šogad ikviens ir aicināts pievienoties “Gaismas ceļa” veidošanā, lai, izgaismojot pilsētu, kopā radītu svētkus.

“Gaismas ceļa” iedegšana 18. novembrī sāksies līdz ar krēslas iestāšanos – no plkst. 15.30. Svecēm izgaismotais ceļš vīsies no lielā valsts karoga masta vietas Priedainē, pāri Lielupes tiltam un tālāk pa maģistrālo pilsētas ielu no Bulduriem līdz pat Ķemeriem. Sveces degs arī gājēju ielā – Jomas ielā.

Svētku koncertos – grupa “Ducele” un “Pērkons”

Valsts svētku vakarā jūrmalnieki un pilsētas viesi aicināti baudīt koncertus pilsētas ielās. Plkst.17.00 pie “Hotel Jūrmala Spa”, priecēs latviešu ekoloģiskās mūzikas grupa “Ducele”. Savukārt plkst. 20.00 svētku koncertu pie Kauguru Kultūras nama sniegs viena no spilgtākajām latviešu roka apvienībām – grupa “Pērkons”.

Multimediāla akcija Dubultu Kultūras kvartālā

No 16. novembra līdz 18. novembrim plkst. 17.00–20.00 Dubultu Kultūras kvartālā Strēlnieku prospektā 30 norisināsies multimediāla akcija “Apgaismo Jūrmalu – Latviju”. Kvartālā uz ēkām projekcijās būs skatāms vēstures faktos balstīts videostāsts – Jūrmalas Mākslas skolas audzēkņu dažādās tehnikās veidoti darbi un vēsturiskas fotogrāfijas no Jūrmalas muzeja krājuma. Vizuālo vēstījumu papildinās ieskaņoti literāri teksti un dzeja.

“Lāčplēša Kara ordenis Nr. 1513” Jūrmalas muzejā

Atceroties un pieminot Lāčplēša Kara ordeņa kavalierus, kuri cīnījās Neatkarības karā, līdz 27. novembrim Jūrmalas muzejā Tirgoņu ielā 29 būs apskatāms Lāčplēša Kara ordenis Nr. 1513 no muzeja krājuma. Tas ir viens no dažiem simtiem Lāčplēša Kara ordeņu, kas saglabājies līdz mūsdienām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.