Logo
Drukāt šo lapu

Līdz novembra beigām var pieteikties nēģu tača izvietošanai Gaujā

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Līdz novembra beigām var pieteikties nēģu tača izvietošanai Gaujā, liecina Ādažu novada domes publicētā informācija.

Grozījumi noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos paredz palielināt nēģu zvejas rīku limitu Ādažu novadā Gaujā, izvietojot taci ar diviem murdiem pirms valsts autoceļa A1 Gaujas tilta.

Viena gada nozvejas limits paredzēts ne vairāk kā 160 kilogrami. Zvejas rīku limits piešķirts līdz 2024.gada 31.decembrim.

Pašvaldība vēlas, lai jaunizveidotā nēģu zvejas vieta ar taci un diviem murdiem tiktu izveidota kā tūrisma objekts, piesaistot apmeklētājus. Iespējamā vieta varētu būt, piemēram, Kārklu ielas galā pie Gaujas.

Kā informē pašvaldība, Latvijā nēģus ar tačiem zvejo trīs upēs - Salacā, Ventā un Svētupē. Ir divu veidu nēģu tači. Vairumā zvejas vietu izmanto tačus, kuros nēģu murdi tacī tiek ievietoti ar atvērumu augšteces virzienā un nēģus murdā iespiež spēcīgā straume, kas veidojas starp upē ievietotiem vairogiem vai plāksnēm. 

No pārējām vietām atšķirīgs taču uzbūves princips ir Salacgrīvas tacī Nr.1, kurā murdi tiek ievietoti ar atvērumu lejteces virzienā un migrējošie nēģi tajos iepeld līdzīgi kā parastos nēģu zvejas murdos.

Iesniegumi Ādažu novada domei jāiesniedz līdz 30.novembrim.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024