Logo
Drukāt šo lapu

"Kronus" metālapstrādes rūpnīcā pirmos pasūtījums plāno saražot un piegādāt līdz gada beigām

Foto - kronus.eu Foto - kronus.eu

Kokapstrādes uzņēmuma SIA "Kronus" metālapstrādes rūpnīcā pirmos pasūtījumus plāno saražot un piegādāt līdz gada beigām, rūpnīcas atklāšanas ceremonijā sacīja uzņēmuma līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Igors Ževaks.

Darbu rūpnīca sāks nākamnedēļ, no metāla ruļļiem griežot metāla lentu.

Kā informēja "Kronus" pārdošanas direktors Andris Kravalis, uzņēmums izejvielas piegādā no Eiropas un Āzijas valstīm, tostarp Turcijas, Vjetnamas, Korejas un Taivānas.

Rūpnīcas maksimālais apjoms ir 8000 tonnas mēnesī, bet plānots ražot ne vairāk kā 50 000 tonnas gadā. Vienlaikus "Kronus" pašpatēriņš nepārsniegs 25% no kopējā apjoma.

Ževaks uzsvēra, ka rūpnīca tika izveidota nepilnu piecu mēnešu laikā kopš lēmuma pieņemšanas brīža un rūpnīcas atrašanās pie ostas ievērojami atvieglos loģistikas jautājumus.

Tāpat Ževaks aģentūrai LETA stāstīja, ka līdz gada beigām plānots izpildīt pirmos pasūtījumus uz Baltijas valstīm, bet pasūtījumu apjoms decembrim un janvārim ražotnē ir piepildīts.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka nākotnē uzņēmums plāno ražot arī metāla kniedes un eņģes, kā arī metāla lentas eksportu attīstīt arī uz citām Eiropas valstīm.

LETA jau ziņoja, ka "Kronus" investēja 2,2 miljonus eiro metālapstrādes rūpnīcas izveidē.

Kompānija "Kronus" specializējas koka iepakojuma - palešu un palešu apmaļu, "do it yourself" (DIY), dārzkopības produktu un koka dārzu māju ražošanā. Uzņēmums produkciju eksportē uz vairāk nekā 50 pasaules valstīm, un galvenie eksporta tirgi ir Vācija, Zviedrija un Āzijas valstis.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Kronus" apgrozījums 2021.gadā palielinājās gandrīz divas reizes un bija 87,752 miljoni eiro. Vienlaikus kompānijas peļņa bija 10,242 miljioni eiro pretstatā zaudējumiem 2020.gadā.

"Kronus" pamatkapitāls ir 341 264 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma īpašnieki ir 16 privātpersonas, bet patiesie labuma guvēji ir Aleksandrs Minajevs, Igors Ževaks un Dikins. 2021.gadā "Kronus" strādāja ar 87,752 miljonu eiro apgrozījumu un 10,557 miljonu eiro peļņu.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024