Menu
 

Aktieris Māris Bezmers: Gribētu izlēkt ar izpletni, nirt okeānā, uzlidot kosmosā, kļūt par prezidentu Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Jau šonedēļ pie skatītājiem dosies krāšņā Ziemassvētku pasaka visai ģimenei “Grinča Ziemassvētki”. 11.decembrī tā arī būs skatāma Kultūras centrā “Siguldas devons,” 15.un 16.decembrī Kultūras centrā “Ulbrokas pērle”, 23.decembrī Kultūras centrā “Berģi”, 28.decembrī Salaspils kultūras namā “Rīgava” un 29.decembrī Ādažu Kultūras centrā.

Galvenajā lomā izrādē iejutīsies šarmantais aktieris Māris Bezmers. Par savu varoni viņš saka: “Grinčs nav ļauns. Par tādu viņu padarīja sabiedrība, un viņš tam noticēja. Patiesībā Grinčs ir tāda pati cilvēcīga būtne, kas alkst pēc draudzības, un svētki ir īstākais laiks, kad to saņemt. Mūsu izrāde ir par to, ka labais vienmēr uzvarēs, vajag tikai tam ticēt. Šobrīd pasaulē arī ir daudz negāciju un drūmu domu, taču, ja mēs paši sevī atradīsim to gaišo pusi, kam ticēt, un palīdzēsim cits citam gan praktiski, gan morāli un emocionāli, mēs varam mainīt gan savu vidi, gan arī pasauli.”

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Līdz šim nekas superekstrēms nav bijis, laikam viss vēl priekšā. Gribētu izlēkt ar izpletni, nirt okeānā, uzlidot kosmosā, kļūt par prezidentu.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Piedalīšanās abu bērnu – Martas un Mārča – dzemdībās noteikti ir virsotne. Tā emociju gamma vēl nav pārspēta.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Nekas labāks par beigu termiņa tuvošanos nav izdomāts. Tas mobilizē un liek celties un darīt. Protams, labas atsauksmes un iepriecināti skatītāji arī ir labs dopings.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Kādu laiku cenšos regulāri skriet; iestājoties aukstajam laikam, šis ieradums gan nedaudz sāk klibot, bet ir dažādas aplikācijas, kas uzliek dienas izpildāmos darbus, un tas atkal nedaudz notur pie režīma.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Neregulārs miegs un ēdienreizes, kā arī pārmērīga viedierīču lietošana. Tā atņem pārāk daudz vērtīgā laika.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Katram vajag nodarboties ar to, kas viņam patīk un padodas. Pretējā gadījumā tās ir mokas gan pašam, gan tuvākajiem.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  
Pirms kāda laika noskatījos Kristofera Nolana filmu “Interstellar”. Ļoti spēcīgs gabals ar labu aktierdarbu, scenāriju – zinātnisko fantāziju – un emocionālo piesātinājumu. Labi, ka skatījos vienatnē un neviens neredzēja manus asaru plūdus.

Kādu mūziku klausāties?
Tas atkarīgs no garastāvokļa un tā brīža situācijas. Manos dziesmu sarakstos ir gan latviešu hiphops, gan ārzemju rokmūzika, gan 70. gadu popmūzika. Bet pēdējā laikā vairāk klausos informatīvus podkāstus.

Kāds ir jūsu spontānākais, nepraktiskākais pirkums?
Paldies Dievam, man ar to nav problēmu, esmu pārāk skops priekš sevis. Brīžiem pat vajadzīgas lietas pērku un izvēlos pārāk ilgi.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Kādu laiku labprāt padzīvotu hipiju laikā Losandželosā. Gribētu arī pabaudīt viduslaiku bruņinieku dzīvesveidu. Bet pieļauju, ka realitāte ir daudz skarbāka, nekā esam pieraduši redzēt filmās un seriālos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.