Menu
 

Ķekavas basketbolistiem pārtrūkst uzvaru sērija, siguldiešiem turpinās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Sigulda/Modern House" Foto - BK "Sigulda/Modern House"

Nacionālās basketbola līgas turnīrā pārtrūkusi basketbola kluba “Ķekava” sešu uzvaru sērija. Reģionālajās basketbola līgā devīto panākumu pēc kārtas izcīnījuši BK “Sigulda/Modern House” basketbolisti. Pie panākuma tika arī Salaspils basketbolisti, bet Ādažu, Mārupes un Babītes komandas piedzīvoja zaudējumus.

NBL Rietumu grupas līdervienību savstarpējā cīņā BK “Ķekava” viesojās pie “Kandava/Anzāģe” vienības un pirmie uzņēmās vadību (13:6). Taču laukuma saimnieki ātri vien ar uzviju atspēlējās (16:23) un pirmā puslaika izskaņā jau panāca 15 punktu pārsvaru (38:53). Līdz trešās ceturtdaļas vidum ķekavieši starpību samazināja līdz 60:63, divas minūtes pirms pamatlaika beigām bija vairs tikai “mīnus viens” (88:89). Tomēr atlikušajā laikā viesi spēja gūt tikai vienu punktu un piedzīvoja zaudējumu 89:95.

BK “Ķekava” rindās, laukumā aizvadot visas 40 minūtes, Dāvis Klegeris guva 34 punktus, Eduards Avotiņš pievienoja 22 un Elvijs Mičulis 16 punktus. Ķekaviešiem sezonas 10 spēlēs ir septiņas uzvaras, kandaviešiem – deviņas.

RBL Centra grupas mačā Siguldā pie mājinieku komandas piektdien viesojās basketbola kluba “Ādaži/Carnikava” spēlētāji. Laukuma saimnieki iedzinējos nebija ne reizi, taču solīdu pārsvaru iekrāja tikai pirmā puslaika izskaņā (46:30). Pēc lielā pārtraukuma “Sigulda/Modern House” basketbolisti gan bija krietni pārāki, divkārt nomētāja pretiniekus (46:23), paši guva devīto uzvaru pēc kārtas un sagādāja ādažniekiem ceturto zaudējumu – 93:54.

Uzvarētājiem Māris Ramanis guva 21 punktu, Nauris Bikovs 18 un Ingars Dambergs 13 punktus, BK “Ādaži/Carnikava” sastāvā rezultatīvākie bija Viesturs Kohs (17) un Rihards Nils Vāvers (12 p.).

Ļoti pārliecinošu uzvaru viesos pār basketbola klubu “Cēsis” izcīnīja Salaspils sporta skolas komanda. Otrās ceturtdaļas vidū salaspiliešu pārsvars bija minimāls (30:29), taču tad viņi iemeta 20 punktus pēc kārtas, turpināja graut mājiniekus arī pēc pārtraukuma un svinēja sesto uzvaru sezonā – 115:63.

Markuss Kaminskis salaspiliešu labā iemeta 24 punktus, Kristiāns Armanovs 21 un Reinis Otersons 19 punktus.

Līdz ar BK “Sigulda/Modern House” viens no trim RBL klubiem, kas šosezon vēl nav piedzīvojis nevienu zaudējumu, ir “Nīca/BLi”, kura Rietumu grupas spēlē piektdien savā laukumā uzņēma Mārupes sporta centra basketbolistus. Ar 10:0 izrāvienu mārupieši otrās ceturtdaļas vidū panāca 34:22 savā labā, un nekas neliecināja par nepatikšanām, kas gaida viesus. Līdz pārtraukumam Nīcas basketbolisti atguva vadību (43:38), trešajā ceturtdaļā pārsvaru palielināja vēl par sešiem punktiem, bet pēdējo ceturtdaļu nospēlēja 29:8 – beigu rezultāts 101:69.

Mārupiešiem piektajā zaudējumā sezonā Jēkabs Niedra izcēlās ar 15 punktiem un Roberts Ciganskis ar 13 punktiem.

Vēl vienu neveiksmi – astoto sezonas deviņos mačos – piedzīvojuši “Babītes” basketbolisti, kuri Jelgavā ar 68:83 piekāpās Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes studentiem. Šoreiz liktenīga viņiem bija spēles vidusdaļa – otrās ceturtdaļas vidū vēl bija tikai 22:27, bet trešās ceturtdaļas vidū jau 34:53. Atlikušajā laikā mazākā rezultāta starpība bija 11 punkti.

Rezultatīvākie “Babītes” sastāvā bija Aigars Hermanis ar 22 punktiem un Gints Artmanis ar 21.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.