Menu
 

Siguldas basketbolisti Salaspilī gūst desmito uzvaru; graujoši panākumi ādažniekiem un mārupiešiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Sigulda/Modern House" Foto - BK "Sigulda/Modern House"

Reģionālās basketbola līgas turnīrā desmito uzvaru pēc kārtas trešdien vakarā pār Salaspils sporta skolas komandu izcīnīja basketbola klubs “Sigulda/Modern House”. Ļoti pārliecinošas uzvaras citās spēlēs svinēja BK “Ādaži/Carnikava” un Mārupes sporta centra basketbolisti.

Siguldieši pamatus uzvarai Salaspilī ielika ar 11:0 izrāvienu otrajā ceturtdaļā (34:22), bet otrā puslaika sākumā pārsvaru palielināja līdz 19 punktiem (55:36). Laukuma saimnieki pamazām deldēja starpību un piecas minūtes līdz pamatlaika beigām atkal bija atjaunojuši intrigu (67:74). Galotnē, kurā netrūka abpusēju asumu, kārtējo uzvaru tomēr svinēja Siguldas basketbolisti – 89:78. Salaspiliešiem šis bija ceturtais zaudējums desmit mačos.

Mājinieku rindās visvairāk punktu guva Kristiāns Armanovs (16), Reno Silavs un Markuss Kaminskis (pa 13), bet “Sigulda/Modern House” rindās rezultatīvākie bija Toms Ķēdis (26), Māris Ramanis (18) un Kārlis Večens (17).

BK “Ādaži/Carnikava” basketbolisti savās mājās uzņēma basketbola klubu “Smiltene”, sāka ar astoņiem punktiem pēc kārtas un ne reizi nebija iedzinējos. Otrajā ceturtdaļā viņi no 18:15 pārsvaru aizaudzēja līdz 34:18, trešajā ceturtdaļā – līdz 60:28 un beigās sagrāva pretiniekus 89:50, kas viņiem bija sestais panākums sezonā.

Uzvarētāju labā Armands Jakušenoks iemeta 25 punktus, Mārtiņš Bumbieris un Viesturs Kohs – pa 18.

Mārupē pie vietējā sporta centra basketbolistiem viesojās Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes komanda un, līdzīgi ādažniekiem, laukuma saimnieki vēl pirmajā puslaikā bija panākuši solīdu pārsvaru (41:20), ko pēc pārtraukuma turpināja audzēt un vienubrīd sasniedza pat “plus 41”. Beigu rezultāts 85:53.

Mārupiešu sastāvā 17 punktus guva Jēkabs Niedra, 15 punktus Otis Vārna-Uskalis un 13 punktus Ronalds Ginters. Viņu komandai sezonas desmit spēlēs ir piecas uzvaras un pieci zaudējumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.