Menu
 

Mārupes novadā dedzis vienstāva dzīvojamās mājas jumts, Olaines novadā – vasarnīca

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem saņēmis septiņus izsaukumus. Lielākais ugunsgrēks reģistrēts otrdien agri no rīta Mārupes novadā, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts 80 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts četrarpus stundu laikā, informēja VUGD.

Vēl viens ugunsgrēks noticis trešdienas rītā Olaines novada Olaines pagastā, kur dega vienstāva vasarnīcas tipa ēka ar piebūvi 12 m2 platībā, bet otrdienas vakarā VUGD palīdzība bija nepieciešama Buču ielā Salaspilī, kur dega vieglā automašīna.

Jau ziņots, ka pirmdien no rīta Mārupes novada Salas pagastā bija notikusi sniega tīrāmās mašīnas un vieglās automašīnas sadursme. Cilvēki no vieglās automašīnas bija izkļuvuši paši saviem spēkiem. Glābēji ar absorbenta palīdzību savāca uz brauktuves izlijušo hidraulisko eļļu, kā arī vieglo automašīnu novilka no brauktuves.

Trešdien izsaukums saņemts uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur bija avarējusi kravas automašīna, cilvēki no tās bija izkļuvuši pirms VUGD ierašanās. Savukārt Jūrmalā, Jaunķemeru ceļa un Talsu šosejas krustojumā, uz ceļa braucamās daļas bija uzkritis koks. Glābēji koku sazāģēja un ceļa braucamo daļu atbrīvoja.

Ceturtdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Darba ielu Jūrmalā, kur vienstāva dzīvojamā mājā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā bija radies piedūmojums. Ugunsdzēsēji mājokli pārbaudīja un degšanu nekonstatēja, telpas tika izvēdinātas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.