Menu
 

Ziemassvētku noskaņās Jaunolainē notiks pirmais "JaunOleyns tirdziņš"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - “Jaunolaines attīstībai” Foto - “Jaunolaines attīstībai”

17.decembrī pie Jaunolaines Kultūras nama notiks pirmais “JaunOleyns tirdziņš” Ziemassvētku noskaņās, piedāvājot tā apmeklētājiem vairāk nekā 20 vietējo ražotāju un pakalpojumu sniedzēju produktus un pakalpojumus. Tirdziņu Jaunolainē jau otro gadu rīko biedrība “Jaunolaines attīstībai”, lai sniegtu vietējiem iedzīvotājiem iespēju satikties, veidot arvien draudzīgāku kopienu, baudīt tirgus atmosfēru, iegādāties īpašas lietas, kas tapušas gan Olaines novadā, gan ārpus tā.

Šī gada nogalē tirdziņa koncepts un nosaukums tika nomainīts un no iedzīvotāju iemīļotā “Ieliec skapī” tas kļuvis par “JaunOleyns tirdziņu”. Šis nosaukums tapis, lai akcentētu ciema vēsturisko vērtību un to, ka Jaunolaine jau kopš 17.gadsimta ir vieta, kur piestāt ceļiniekiem un tirgotājiem mērojot ceļu no Rīgas uz Jelgavu jeb tā senāk saukto Mītavu un atpakaļ.

Olaines Vēstures un mākslas muzeja vecākais speciālists Māris Ribickis: “Ciema izdevīgā atrašanās veicināja tirdzniecību. Par to liecina šeit atrastās daudzās svešzemju monētas. Tirgotāji devās no Sanktpēterburgas uz Vāciju un pa ceļam piestāja Jaunolainē jeb, kā tad to devēja, Oleyn ciemā, kur piedāvāja savas preces un iegādājas vietējo iedzīvotāju ražoto bišu vasku, medu, pārtiku, austos audumus un vilnu.”

Godinot ciema vēsturi, kas ir vairāk nekā 400 gadu sena, un iezīmējot arī musdienās Jaunolaini kā vietu, kurā piestāt, iegūt vērtīgu pieredzi, tirgoties un iepirkties, jaunajā tirdziņa nosaukumā izvēlēts apspēlēt šo seno nosaukumu “Oleyn” un tā radies “JaunOleyns tirdziņš”, skaidro biedrība “Jaunolaines attīstībai”.

Pirmais jaunā koncepta tirdziņš notiks 17. decembrī, tas būs Ziemassvētku noskaņās, lai apmeklētājiem veicinātu svētku sajūtu un dotu iespēju sarūpēt dāvanas un citus labumus gan sev, gan saviem mīļajiem. Tirdziņā būs iespēja ne vien iegādāties noderīgas lietas, bet arī tās iesaiņot īpašā dāvanu saiņošanas darbnīcā, kuras visi gūtie ienākumi tiks novirzīti Olaines novada labdarības organizācijai “Laimīgās astes”. Tāpat visus sasildīs piedāvātie siltie dzērieni, vēderus piepildīs dažādie našķi, savukārt mazākie varēs samīļot dzīvnieciņus mini zoo un doties nelielā izjādē ar poniju.

Tirdziņš noritēs no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 pie Jaunolaines Kultūras nama, Meža ielā 2. Blakus norises vietai būs pieejama bezmaksas autostāvvieta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.