Menu
 

Gada sportisti Jūrmalā – Tīna Laura Graudiņa un Valters Zviedris

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Jūrmalā apbalvoti 2022. gada labākie sportisti. Jūrmalas “Gada sportistu” tituls piešķirts pludmales volejbolistei Tīnai Laurai Graudiņai un autosportistam Valteram Zviedrim. Balvas piešķirtas 14 nominācijās.

Tīna Laura Graudiņa šo apbalvojumu par augstajiem sasniegumiem saņem trešo reizi, atzīmē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā. Viņa šobrīd ierindojas FIVB pasaules reitinga augstajā 4. vietā.

Apbalvojumu un titulu “Gada sportists Jūrmalā” 2022. gadā otro gadu pēc kārtas ieguvis autosportists Valters Zviedris. Viņš izcīnījis 1. vietu Latvijas un Baltijas čempionātā “BMW325 CUP” klases kopvērtējumā, tāpat sportists ieguvis 5. vietu “FIA Motorsport games” – 18 sportistu konkurencē izcīnīja līdz šim augstāko sasniegumu karjerā, startējot tik augsta mēroga starptautiskajās sacensībās.

Nominācijā “Par mūža ieguldījumu Jūrmalas sporta attīstībā” apbalvota ilggadēja mākslas vingrošanas trenere Ilvija Jāpiņa. gada. Viņas audzēknes uzsver, ka trenere likusi pamatus ne tikai sportiskos sasniegumos, bet rūpējusies arī par savu audzēkņu personības izaugsmi ar pilnu atdevi un mīlestību. Kolēģi Ilviju Jāpiņu raksturo kā pozitīvu, atsaucīgu un saprotošu darbabiedri, sava darba entuziasti, kas sasniedz izvirzītos mērķus.

“Gada trenera” balva piešķirta boksa un florbola trenerim Jānim Naumovam. Nominācijā “Gada sporta skolotājs” uzvarētāja ir Jūrmalas Vaivaru pamatskolas sporta skolotāja Kristīne Bērziņa. Par “Gada komandu” arī šogad atzīta virslīgas volejbola komanda “RTU Robežsardze/Jūrmala”, kas trenera Raimonda Vildes vadībā  izcīnījusi 2. vietu Latvijas čempionātā. Nominācijā “Gada labākā komanda individuālajos sporta veidos” apbalvotas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova, kuras izcīnījušas 1. vietu Eiropas čempionātā un augstas vietas arī citos pasaules un Eiropas turnīros.

Nominācijā “Gada sporta klubs” apbalvots “Jāņa Roviča boksa klubs”, kura pārstāvji izcīnījuši pirmās vietas gan Latvijas, gan starptautiska mēroga sacensībās. Par “Gada uzlecošo zvaigzni” Jūrmalā atzīts Ēriks Homka, kurš ieguvis 1. vietu starptautiskajās džudo sacensībās Polijā U16 un U18 vecuma grupās. “Gada sporta notikums Jūrmalā” ir pasaules augstākā līmeņa turnīrs pludmales volejbolā “Beach Pro Tour” “Elite 16” Majoru smiltīs, bet “Gada publiskais sporta pasākums pilsētā” – starptautiskās sacensības ūdens motosportā Jurmala Cup”.

Par labāko nominācijā “Gada sportists tehniskajos sporta veidos” atzīts ūdens motosportists Nikita Lijcs, “Gada sporta seniora” nominācijā apbalvota veterānu handbola komanda “Jūrmalas sports”, kas izcīnīja 1. vietu Latvijas Sporta veterānu savienības sporta spēlēs, bet ratiņtenisiste Žanete Vasaraudze-Gailīte atzīta par “Gada sportisti paraolimpiskajos sporta veidos”.

Gada balvas sportā Jūrmalā tiek piešķirtas 23. reizi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.