Menu
 

Kenterberijas arhibīskaps: Putina iebrukums Ukrainā atvēris elles vārtus

  • Autors:  LETA/AFP

Krievijas iebrukums Ukrainā atvēris elles vārtus, ļaunuma spēkus vaļā palaižot daudzviet pasaulē, arī tālu aiz Ukrainas robežām, svētdien britu raidsabiedrībai BBC sacīja pasaules anglikāņu kopienas līderis Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs.

"Kad pēc [Krievijas] prezidenta [Vladimira] Putina lēmuma notika iebrukums Ukrainā, elles vārti atvērās, un daudzviet pasaulē visi ļaunie spēki iznāca laukā," sacīja arhibīskaps.

Pagājušā mēneša beigās Velbijs apmeklēja Ukrainu, kur tikās ar baznīcas līderiem, vietējiem kristiešiem, cilvēkiem, kas konflikta dēļ bijuši spiesti pamest mājas.

Kā sacīja arhibīskaps, viņu satrieca "masu kapu lielums Bučā, fotogrāfijas, kurās redzams, kas cilvēkiem tur nodarīts, izvarošanas, slaktiņi, spīdzināšanas, ko pastrādājis Krievijas okupācijas karaspēks".

Šī iebrukuma sekas jūtamas tālu aiz Ukrainas robežām, sacīja Velbijs.

 "Nedēļu pirms došanās uz Ukrainu es biju Mozambikā, kur ir bads viscaur uz ziemeļiem gar Austrumāfrikas krastu," viņš sacīja.

"Ir inflācija, ir enerģētikas krīze, ir ciešanas, trūkst medikamentu, viss ļaunais ir palaists vaļā, un kamēr nebūs notikusi karaspēka izvešana un iestājies pamiers, mēs nevaram panākt progresu izlīguma lietā," skaidroja Kenterberijas arhibīskaps.

Velbijs jau iepriekš publiski nosodījis Krievijas karu pret Ukrainu, februārī iebrukumu dēvējot par "milzīga ļaunuma darbu".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.