Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai no Krievijas šurp atbēgušie žurnālisti un citu profesiju pārstāvji ir "labie krievi"? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Karikatūra - Agris Liepiņš, foto - Ritvars Raits Karikatūra - Agris Liepiņš, foto - Ritvars Raits

Jautājām sastaptajiem – vai no Krievijas šurp atbēgušie žurnālisti un citu profesiju pārstāvji ir “labie krievi”?

Jānis no Ogres

Man pašam neviens tāds krievs nav zināms. Uzskatu, ka – un jo īpaši inteliģences pārstāvjiem, kuri Krievijā šobrīd nevar brīvi izteikt savu viedokli par valsts agresīvo politiku, – noteikti jābūt laipni gaidītiem pie mums. Tie, kas tikai bēg no mobilizācijas, bet sirdī to karu atbalsta, nav ielaižami Latvijā.

Artūrs no Rīgas

Es domāju, ka pie mums bēg gan labie krievi, kas tiešām ir pret karu, gan arī citi, kas vienkārši domā par savu pašlabumu, cerēdami, ka te viņiem būs ērtāka dzīvošana nekā Krievijā. Man ir viens kolēģis no Krievijas, kurš Latvijā dzīvo jau septiņus gadus. Viņa viedokli par karu Ukrainā gan es nezinu.

Ivo no Ogres

Nevienu krievu, kurš tagad ieradies Latvijā, es nezinu, pazīstu tikai vienu ukrainieti. Domāju, ka tie krievi, kas ierodas Latvijā, to dara visdažādāko iemeslu dēļ. Iespējams, ka viņi ir pret karu, tikai paši neko negrib darīt savā valstī, lai karš tiktu pārtraukts. Ceru, ka mūsu valsts drošības dienesti viņus kontrolē.

Ligita no Ķeguma

Es nevienu cilvēku nedalu labajos vai sliktajos, jo katram no mums ir dotas Dieva labestības īpašības. Katram cilvēkam ir arī kaut kas pretējs. Bet! Ja mēs runājam par krievu tautības cilvēkiem, es varu apliecināt, ka savā jau ilgajā mūžā es no viņiem vienmēr esmu saņēmusi ļoti lielu atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.