Menu
 

Siliņa piedāvā celt atalgojumu labklājības nozarē

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Jaunā labklājības ministre Evika Siliņa (JV) kā vienu no prioritātēm saredz atalgojuma celšanu nozarē strādājošajiem, un atbilstošu priekšlikumu viņa jau esot iesniegusi izskatīšanai, lemjot par šī gada budžeta iespējām.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Siliņa stāstīja, ka labklājības nozarē, īpaši sociālās aprūpes centros, strādājošie patlaban netiek pienācīgi atalgoti, tāpēc šie cilvēki izvēlas pamest darbu un iet strādāt citur.

"Tas nebūtu labi, ja cilvēki, kas māk aprēķināt pensijas, kas ir sarežģīti finansiāli aprēķini, izvēlas labāk iet strādāt uz kādu no lielveikalu ķēdēm, lai tur saņemtu varbūt nedaudz lielāku algu, bet būtu mazāka atbildība," sacīja ministre.

Uz jautājumu, kādā apmērā viņa rosina palielināt labklājības nozarē strādājošo algas, Siliņa atbildēja, ka ar skaitļiem pagaidām nevēlas spekulēt, taču algām vajadzētu sasniegt vismaz ieteicamo minimumu, kāds ir paredzēts Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā. Patlaban daudzi labklājības nozarē strādājošie saņemot algu, kas ir mazāka par šo ieteicamo minimumu.

Citastarp atalgojums būtu jāpalielina arī asistentiem, kuri sniedz atbalstu personām ar invaliditāti, piebilda ministre.

Runājot par darbinieku iztrūkumu labklājības nozarē, Siliņa atzina, ka tas ir liels, konkrētus skaitļus neminot. Pēc viņas teiktā, skaidrs, ka visas vakances aizpildīt nebūs iespējams, tomēr daļu strādājošo izdosies piesaistīt, palielinot atalgojumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.