Menu
 

Trīskāršojusies interese par pasākumu biļešu apdrošināšanu

  • Autors:  Jānis Strods, “If Apdrošināšanas” korporatīvā īpašuma produkta vadītājs
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kultūras un sporta pasākumu joma līdz ar Covid-19 ierobežojumu atcelšanu ir darbojusies ļoti dinamiski. Aktīvi tiek apmeklēti gan koncerti, teātra izrādes, gan cita veida, tostarp sporta, pasākumi. Tomēr pieredzētais pandēmijas laikā un tā sekas ir radījušas jaunu paradumu – izmantot  biļešu apdrošināšanu, tādejādi pasargājot savas finanses, kas iztērētas par kārotā pasākuma biļeti, ja gadījies kas neparedzams.

Rūpīgi plānojot savu kultūras dzīvi, biļetes tiek iegādātas laicīgi, tomēr bieži vien var rasties neparedzēti iemesli, kāpēc pasākumu nav iespējas apmeklēt, piemēram, vakarā ir plānots koncerta apmeklējums, taču pa dienu gūta trauma, paslīdot uz ledus, kas liedz pārvietoties.

Šobrīd lielākoties plānotos pasākumus atceļ tieši traumu un negaidītas (savas vai ģimenes locekļu) saslimšanas dēļ. Lai arī pasākumu biļešu apdrošināšana vēl nav ļoti populāra, redzam, ka interese pieaug ļoti strauji. Esam novērojuši, ka vislielākā interese ir par teātra un koncertu biļešu apdrošināšanu, kuru ieejas biļetes ir dārgākas par 30 eiro.

Lai arī pasaulē pasākumu biļešu apdrošināšana ir ierasta prakse, Latvijā šāda iespēja ir tikai no 2021.gada jūlija. Statistikas dati liecina, ka gada laikā interese par biļešu apdrošināšanu ir trīskāršojusies. Tomēr, lai arī ir pieejama biļešu apdrošināšana, cilvēki ir kļuvuši piesardzīgāki ar pasākumu biļešu iegādi iepriekšpārdošanā, jo dati rāda, ka 2021.gadā biļetes tika iegādātas piecus mēnešus pirms notikuma, bet pērn iedzīvotāji biļešu iegādi veica trīs mēnešus pirms pasākuma.

“Biļešu apdrošināšana cilvēkiem dod lielāku pārliecību biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā. Tomēr vēl joprojām nākas klientus izglītot, ka apdrošināšana nesedz kļūdaini iegādātas biļetes. Svētkos mēdzam savus mīļos iepriecināt ar pasākuma biļetēm, bet arī šādā gadījumā labāk ir izvēlēties dāvanu kartes, lai saņēmējam būtu iespēja izvēlēties sev ērtāko laiku pasākuma apmeklēšanai,” stāsta AS “Piletilevi Group” valdes loceklis un izpilddirektors Jānuss Beilmans.

Apdrošināšanu biļešu iegādes procesa laikā iespējams ērti pievienot visām biļetēm ar cenu virs 20 eiro. Pakalpojums pieejams tiešsaistes vietnēs visā Baltijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.