Logo
Drukāt šo lapu

Jauno gadu Ķekavas novadpētniecības muzejs sāk ar jaunu izstādi

Ilustrācija - facebook.com/kekavasmuzejs Ilustrācija - facebook.com/kekavasmuzejs

Jauno gadu Ķekavas novadpētniecības muzejs iesāk ar jaunu izstādi, kurā aplūkojami novadnieka Raimonda Vanaga dzīvespriecīgie zīmējumi ar humora pieskaņu. Izstāde Ķekavas Novadpētniecības muzejā būs apskatāma līdz 28.janvārim, informēja muzejā.

Raimonds Vanags visu mūžu dzīvo mūsu novadā, bērnību pavadījis Daugmalē, bet pēc profesijas ir elektroiekārtu atslēdznieks-elektromontieris. Patlaban viņš savas dienas pavada Ķekavas Sociālās aprūpes centrā un brīvajos brīžos labprāt pievēršas zīmēšanai.

Jaunībā iepazītā lauku dzīve bijusi gana krāsaina un interesanta, tādēļ gribējies svarīgākos dzīves notikumus, piedzīvojumus un atmiņas iemūžināt. Raimonda jaunībā mūsdienās ikvienam pieejamās tehnoloģiskās iekārtas pat sapņos nerādījās, bet tā laika fotoaparāti ģimenei nebija pa kabatai. Tāpēc jauneklim radās ideja savus iespaidus atainot zīmējumā vai dzejā.

Raimonds atceras daudzus dzejoļus no skolas laika, kā arī pats spēj sacerēt pantus vai pārveidot kādu populāru meldiņu savā interpretācijā, kas atspoguļo tā brīža aktualitātes sabiedrībā. Mākslinieks-autodidakts agrā bērnībā iepazinis slavenu karikatūristu darbus, un visiemīļotākie ir dāņu mākslinieks Herlufs Bidstrups un viens no spilgtākajiem karikatūras žanra meistariem Latvijā - Gunārs Bērziņš.

Raimonds iecienījis karikatūru kā iespēju attēlot gan dzīves priecīgos, gan bēdīgos notikumus. Joki un humors viņam patīk joprojām, norāda Ķekavas novadpētniecības muzejā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024