Menu
 

Vācijā ogļu raktuvju paplašināšanas vietā izcēlušās policistu un aktīvistu sadursmes

  • Autors:  LETA/DPA

Luceratas ciematā, Vācijas rietumos, kuru plānots nojaukt, lai paplašinātu ogļu raktuves, trešdien izcēlušās policijas un vides aktīvistu sadursmes, ziņo policija.

Policisti tika apmētāti ar akmeņiem, Molotova kokteiļiem un citiem priekšmetiem.

Sākot operāciju ciemata atbrīvošanai, policija informēja aktīvistus, ka viņi var pamest ciematu bez tālākām sekām.

Policija, kas pēdējās dienās pastiprinājusi savu klātbūtni ciemata apkārtnē, pa skaļruni paziņoja, ka aktīvistiem ir aizliegts uzturēties Luceratā un tās apkārtnē, un vēlāk tviterī aicināja viņus izturēties mierīgi un nevardarbīgi.

Policija arī brīdināja, ka aktīvisti, kas paliks ciematā, var tikt piespiesti to pamest.

Aktīvistu pārstāvis sakariem ar presi paziņoja, ka aktīvisti ir apņēmības pilni palikt ciematā, noturēties un aizsargāt kokus un ēkas.

Uzņēmums RWE plāno nojaukt ciematu, lai paplašinātu Garcveileres brūnogļu raktuves, pret ko kategoriski iebilst vides aizstāvji.

Aktīvisti apmetušies mājās, kuras jau sen atstājuši ciemata iedzīvotāji, un pēdējās nedēļās aktīvistu skaits ir pieaudzis.

Zeme, uz kuras atrodas ciemats, pieder RWE.

Aktīvisti jau iepriekš tika brīdināti par izlikšanu no ciemata, jo reģionālā tiesa pirmdien atļāva policijai šādu operāciju.

Aktīvisti ciematā ir iebarikādējušies vairākās ēkās un uzcēluši aptuveni 25 namiņus kokos. Saskaņā ara policijas aplēsēm ciematā atrodas aptuveni 300 protestētāji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.