Menu
 

Krievija izraida Igaunijas vēstnieku un pazemina diplomātiskās pārstāvniecības līmeni

  • Autors:  LETA/BNS/ERR

Krievija izraida Igaunijas vēstnieku un pazemina savstarpējās diplomātiskās pārstāvniecības līmeni līdz pagaidu pilnvarotā lietveža līmenim, pirmdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Uz ministriju pirmdien izsaukts Igaunijas vēstnieks Maskavā Marguss Laidre, kurš tika informēts par šo lēmumu, kā arī par to, ka viņam  līdz 7.februārim jāatstāj Krievija.

Ministrija arī apgalvoja, ka Igaunijas līderi pēdējo gadu laikā mērķtiecīgi esot iznīcinājuši attiecības ar Krieviju. Kā pēdējais piliens attiecību saasināšanā tiek minēts Igaunijas lēmums izraidīt 13 Krievijas diplomātus un astoņus tehniskos darbiniekus.

Reaģējot uz to, Krievija nolēmusi pazemināt savstarpējo diplomātiskās pārstāvniecības līmeni līdz pagaidu pilnvarotā lietveža līmenim.

Igaunijas vēstniecībā Maskavā pašlaik ir seši darbinieki.

Laidre par Igaunijas vēstnieku Maskavā tika iecelts 2018.gadā.

Igaunijas Ārlietu ministrija pagaidām nav komentējusi, vai kā atbildes pasākums sekos Krievijas vēstnieka Igaunijā Vladimira Ļipajeva izraidīšana.

Jau ziņots, ka Igaunija 11.janvārī informēja Krievijas vēstnieku par lēmumu, ka līdz 1.februārim Krievijai jāsamazina vēstniecības Tallinā darbinieku skaits līdz astoņiem diplomātiem un 15 administratīvajiem, tehniskajiem un apkalpojošajiem darbiniekiem. Lēmuma mērķis ir panākt līdzvērtīgu darbinieku skaitu Krievijas un Igaunijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Tallinā un Maskavā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.