Logo
Drukāt šo lapu

Noskaidroti Ziemassvētku rotājumu konkursa "Uzmirdzi Ķekavas novadā" uzvarētāji

Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Ziemassvētku rotājumu konkurss "Uzmirdzi Ķekavas novadā" norisinājās jau sesto gadu, un tika saņemti 19 pieteikumi. Pieteiktie konkursa objekti tika vērtēti vairākās kategorijās un papildu nominācijā – “Iedzīvotāju simpātija”, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Noteikt konkursa uzvarētājus tika uzticēts vērtēšanas komisijai piecu speciālistu sastāvā, kas klātienē novērtēja katra objekta atbilstību svētku tematikai, noformējuma redzamību, māksliniecisko kvalitāti, stila vienotību, oriģinalitāti, atbilstību mērogam un rotātā objekta sakārtotību. Īpaša uzmanība tika pievērsta rotājumu redzamībai no publiskās ārtelpas un iespējai tos apskatīt jebkuram garāmgājējam. Viedokli izteica arī iedzīvotāji, atbalstot savu favorītu interneta balsojumā.

Katras nominācijas trīs labāk izrotāto objektu autori, saņems naudas balvas: pirmās vietas ieguvēji - 160 eiro vērtībā, otrās vietas ieguvēji – 120 eiro vērtībā, bet trešajai vietai paredzētas naudas balvas 80 eiro vērtībā. Savukārt nominācijas “Iedzīvotāju simpātija” uzvarētājs tiks sveikts ar pārsteiguma balvu, stāsta pašvaldībā. Konkursa dalībnieki un laureāti balvas var saņemt līdz 27.janvārim Ķekavas novada pašvaldībā, piesakot savu vizīti iepriekš pa tālr. 26791023.

Kategorijā “Individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi” 1.vietu ieguva “Lejasručkas” Ķekavas pagastā, 2.vietu - īpašums Graudu ielā 10, Odukalnā, bet 3.vietu - īpašums Palienas ielā 12, Ķekavā. Kategorijā “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni, lodžijas un logi” 1.vietu izcīnīja rotājumi Smilšu ielā 2-27, Baložos, 2.vietu - 1.kāpņu telpa Gaismas ielā 19 k-10, Ķekavā, savukārt 3.vietu -  rotājumi Gobu iela 1-76, Baložos.

Apvienotajā kategorijā “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas un to piegulošās teritorijas” / “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi” 1.vieta piešķirta SIA “Elko” Apiņu ielā 7, Krustkalnos, 2.vieta - SIA “Flourishing” “Atvasēs”, Ķekavas pagastā, bet 3.vieta - SIA “Ledenīte” Rīgas ielā 73, Ķekavā. 

Kategorijā “Ziemassvētku egle” 1.vietu ieguva “Līcīši” Baldones pagastā, 2.vietu - svētku egle Liliju ielā 13, Katlakalnā, savukārt Iedzīvotāju simpātijas balvu izcīnīja “Lejasručkas” Ķekavas pagastā.

Dodoties vērtēšanas izbraucienā, žūrijas pārstāvji ievēroja daudzus Ziemassvētku noskaņās izrotātus namus un pagalmus, kas konkursā nebija pieteikušies, bet būtu uzvaras cienīgi. Tāpēc pašvaldības pārstāvji aicina novada iedzīvotājus arī nākamgad svētku rotā ietērpt savus īpašumus un aktīvāk pietiekties dalībai konkursā, kā arī pieteikt kaimiņus vai paziņas!

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024