Menu
 

Ropažu novada pašvaldība slēgs sadarbības līgumu ar Ukrainas Bojarkas pilsētas domi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - ropazi.lv Ilustrācija - ropazi.lv

25.janvāra Ropažu novada pašvaldības domes sēdē deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu noslēgt savstarpējās sadarbības līgumu ar Bojarkas pilsētu Ukrainā.

Kā liecina novada domes sniegtā informācija, domes sēdei tiešraidē bija pieslēdzies Bojarkas pilsētas mērs Oleksandrs Zarubins, kurš pateicās Ropažu novada pašvaldībai un tās iedzīvotājiem par līdz šim sniegto palīdzību. Tāpat O.Zarubina kungs īsi raksturoja pašreizējo situāciju Bojarkas pilsētā un pastāstīja visiem sēdes dalībniekiem, cik nozīmīgs ir jebkurš sniegtais atbalsts gan Bojarkas pilsētai, gan Ukrainai kopumā.

2022.gada novembrī, Ropažu novada pašvaldības priekšsēdētājai Vitai Paulānei piedaloties Latvijas Pašvaldību savienības organizētajā konferencē, tika veiktas sarunas par Ropažu novada pašvaldības sadarbības iespējām ar kādu no Ukrainas pilsētām, lai mērķtiecīgi sniegtu nepieciešamo atbalstu.

2022.gada novembrī pašvaldība saņēma vēstuli no Bojarkas pilsētas ar lūgumu pēc palīdzības, un Ropažu novadā tika veikta ziedojumu akcija, kuras laikā tika ziedotas Bojarkas pilsētai nepieciešamās preces – ģeneratori, medicīnas preces, pārtika un citas lietas.

Lai turpinātu šo sadarbību, tika sagatavots sadarbības līguma projekts un 2023.gada 25. janvārī pieņemts domes lēmums par pilnvarojumu pašvaldības domes priekšsēdētājai Vitai Paulānei viena mēneša laikā noslēgt sadarbības līgumu ar Bojarkas pilsētu Ukrainā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.