Menu
 

Aptauja. Vai, jūsuprāt, deputātiem būtu nepieciešama augstākā izglītība? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

Saskaņā ar statistikas datiem, ik sasaukumu vismaz 90% Saeimas deputātu ir augstākā izglītība. Deviņiem 14.Saeimas deputātiem ir tikai vidējā izglītība.

Jānis

Protams, ka ir vajadzīga. Viņiem ir jāiziet cauri visam tam, kam katram izglītotam cilvēkam, jāiemācās iekļauties sistēmā. Iegūstot augstāko izglītību, mēs tiekam ievirzīti noteiktā sfērā, mums tiek iemācīts domāt, saprotam tos pamatus, kā notiek visa dzīve.

Mariuss

Deputāti pieņem lēmumus, bet tie balstās uz zināšanām un pieredzi, kas pirms tam ir jāiegūst. Zināšanas mēs varam iegūt dabiskā ceļā vai akadēmiski. Jebkurā variantā deputātam, kurš nodarbojas ar tautai svarīgu lēmumu sagatavošanu un pieņemšanu, laba izglītība ir vajadzīga.

Ramune

Uz uzskatu, ka deputātiem obligāti ir jābūt augstākajai izglītībai. Ja deputāts ir ieguvis augstāko izglītību, būs lielāka garantija, ka viņam ir sapratne par tiem jautājumiem, kas viņam jāizlemj, par problēmām, kas jārisina, par valsti. Ne jau visu mums iemāca pamatskolā un vidusskolā.

Mārtiņš

Deputātiem? Nu, droši vien ir vēlams, lai viņi būtu pēc iespējas gudrāki. Man pašam ir tikai vidējā speciālā izglītība, bet es nekādā gadījumā neplānoju kļūt par deputātu. Vēl, manuprāt, ir svarīgi – deputātiem, bet jo sevišķi ministriem, vajadzētu būt viņu vadītajai nozarei atbilstošai specialitātei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.