Menu
 

Pētījums: Uzņēmēju viedoklis par uzņēmējdarbības vidi Latvijā pērn uzlabojies

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - pixabay.com Ilustrācija - pixabay.com

Uzņēmēju viedoklis par uzņēmējdarbības vidi Latvijā pagājušajā gadā uzlabojās, trešdien Biznesa augstskolas "Turība" un pētījumu kompānijas SKDS veiktā pētījuma "Turības biznesa indekss" prezentācijā sacīja "Turības" Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Zane Driņķe.

Dati liecina, ka uzņēmēju viedoklis par uzņēmējdarbības vidi Latvijā pagājušajā gadā paaugstinājies par septiņiem punktiem - ja 2021.gadā "Turības biznesa indeksa" vērtība bija -23,3, tad pērn indeksa vērtība bija -16,3.

Driņķe norādīja, ka "Turības biznesa indeksa" rādītājs ir negatīvs visos piecos pētījuma gados.

Viņa piebilda, ka valdības darbu pērn pozitīvi vērtēja 13% aptaujāto uzņēmēju, savukārt vairāk nekā 50% valdības darbu vērtēja drīzāk kā traucējošu uzņēmējdarbībai. 

Kā pozitīvākos uzņēmējdarbības vides aspektus aptaujātie uzņēmēji vērtējuši uzņēmējdarbības sākšanas ātrumu un vieglumu, pašvaldību attieksmi, kā arī sabiedrības attieksmi pret uzņēmējiem. 

Savukārt kā negatīvākos aspektus uzņēmēji vērtēja elektroenerģijas tirgu, darbaspēka pieejamību, administratīvo slogu un ar uzņēmējdarbību saistīto normatīvu nestabilitāti.

"Turības biznesa indekss" ir indikators, kas raksturo Latvijas uzņēmēju viedokli par Latvijas uzņēmējdarbības vidi kopumā. Decembrī veiktajā pētījumā par 2022.gadu piedalījās 750 Latvijas uzņēmēju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.