Menu
 

Aptauja. Vai jūsu darbavietā ir ētikas kodekss? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Ilustrācija - pixabay.com, foto - Ritvars Raits Ilustrācija - pixabay.com, foto - Ritvars Raits

Vaicājām iedzīvotājiem, vai cilvēku savstarpējās attiecības un uzvedību darbavietā vajadzētu regulēt ar speciāliem noteikumiem.

Edgars

Es strādāju Ogres novada Sporta centrā un zinu, ka manā darbavietā ir gan ētikas kodekss, gan arī Ētikas komisija. Droši vien, ka tādas lietas darbavietā ir vajadzīgas, jo vienmēr var gadīties, ka kaut kas noiet greizi. Tad tādus jautājumus un problēmas iespējams risināt un izskatīt pašiem savā iestādē.

Andris

Es domāju, ka gan darbavietās, gan vispār ikdienā noteikti ir nepieciešams savstarpējo attiecību un uzvedības ētikas kodekss vai vismaz ir jāzina vispārējās ētikas un morāles normas. Es strādāju Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, un uz manu dienestu attiecas Iekšlietu ministrijas darbinieku ētikas kodekss.

Andrejs

Protams, ka tādas nepieciešamības nav. Ko vispār nozīmē – regulēt cilvēku savstarpējās attiecības un uzvedību darbā? Kā to vispār iespējams noregulēt? Cilvēkam pašam ir jāzina, ko drīkst darīt un ko nedrīkst. Ja kāds darbinieks to nezina, tad ar tādu cilvēku nav ko runāt, viņš ir jāatlaiž.

Agris

Attiecības un uzvedību darbā noteikti ir nepieciešams regulēt. Lielos uzņēmumos, visdrīzāk, neiztikt bez rakstiska ētikas kodeksa un varbūt pat bez skaidri definētiem soda mēriem, bet mazākās darbavietās pietiktu ar mutiski izklāstītām vadlīnijām, kā tas ir arī manā darbā. Kritiskās situācijās tomēr ir labāk, ja noteikumi ir definēti skaidri un oficiāli.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.