Menu
 

Pieci ieteikumi, kā sagatavot ķermeni vasarai Apriņķis.lv

  • Autors:  Pārtikas un ikdienas preču interneta lielveikals “Barbora.lv”
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vasara tuvojas arvien straujāk, un daudziem no mums jau galvā skan frāze: “Jābūt formā!” Diemžēl skarbā patiesība liecina, ka lielākajā vairumā tie ir vien tukši vārdi vai centieni motivēt sevi ēst mazāk. Lai ieviestu veselīgus ieradumus, ir nepieciešama neliela plānošana.

Vislabākais, kā to panākt, ir sadalīt lielo vēlmi mazākos sasniedzamos mērķos. Ja lielais mērķis ir līdz vasarai būt fiziski labā formā, tad pirmais mazais solis ir apkārtējās vides pielāgošana veselīgam dzīvesveidam. Ir laiks novērst kārdinājumus un iekārtot vidi tā, lai roka mazāk stiepjas pēc neveselīgām uzkodām, bet vairāk tiecas sapņa piepildīšanas virzienā.  

Izturēt x stundu

Iedomājies, ka mājās ir beigušies svaigie produkti, bet vēlme ir skaidra – veselīgi paēst, neiekrītot neveselīgo uzkodu slazdā. Šādiem gadījumiem ir svarīgi veselīgas pārtikas produktu uzkrājumi, tāpēc virtuvē atvēli vietu dažām stikla burciņām, kurās ievieto riekstus, pupiņas, makaronus, rīsus, griķus, mannu, auzu pārslas vai citus sausos pārtikas produktus.

Tāpat neaizmirsti par kādu konservētu tomātu bundžu, kokosriekstu piena vai riekstu sviesta burciņu, kas lieki noderēs, ja radīsies šādi brīži.

Apmāni savu roku

Visam ir stratēģiska nozīme, tāpēc pievērs uzmanību, kādi pārtikas produkti tev ir pieejami rokas stiepiena attālumā. Bieži vien, kad izvēlamies neveselīgas uzkodas, jūtamies garlaikoti, nevis izalkuši, tāpēc ēdam automātiski to, kas viegli un ātri pieejams.

Šai problēmai ir gaužām vienkāršs risinājums – sapērcies savus mīļākos augļus un novieto tos tajās vietās, kurās zini, ka iekrīti neveselīgo uzkodu valgā. Pēc šādām nelielām izmaiņām jutīsi uzlabojumus – kad būsi garlaikots, automātiski roka sniegsies pēc kā veselīga.

Griez ar plānu

Sagatavo produktus tā, ka tos ātri varēsi pievienot maltītei. Piemēram, iegādājoties svaigus zaļumus, nomazgā, nosusini un sakapā tos, ievieto noslēgtā traukā un uzglabā ledusskapī. Sagrieztos zaļumus ērti vari izmantos brīžos, kad ēdienam vēlies pievienot ko svaigu vai atsvaidzinošu.

Tāpat vari sagriezt brokoļus, puķkāpostus, lapu kāpostus, burkānus un daudzus citus dārzeņus vai augļus, ievietot ledusskapī un parocīgi tiem piekļūt brīžos, kad vēlies ko pagatavot vai ātri uzkost.

Glābiņš – saldētava

Produktu ilgākai uzglabāšanai izmanto saldētavu. Tas ir neaptverami, cik ļoti šāds risinājums var atvieglot tavu dzīvi. Tā ir iespēja ietaupīt laiku jaunu maltīšu pagatavošanai, neaizlaist postā esošo pārtiku un ātri piekļūt pie jau gatava ēdiena, atsaldējot to. Tā ir vēl viena iespēja būt soli priekšā situācijās, kad vēlies sniegties pēc kā neveselīga vai tērēt naudu jaunu produktu iegādei.

Ņem vērā, nākamreiz, kad gatavosi pusdienas ģimenei, apsver domu daļu no ēdiena sadalīt porcijās un sasaldēt, lai brīžos, kad pārņems slinkums vai neveselīgs izsalkums, saldētā lazanja vai makaroni ar gaļu izglābtu tavus neveselīgos nodomus. 

Ūdens ar garšu?

Ir jāpiekrīt, ka uzņemt dienā vajadzīgo ūdens daudzumu vairumam cilvēkiem ir izaicinājums, tā vietā viņi labāk izvēlas saldinātus dzērienus, kuri satur augstu cukura līmeni. Šāda izvēle, no vienas puses skatoties, ir saprotama, mums patīk garšas, bet, no otras puses, saldināti dzērieni nevar aizstāt ūdeni mūsu ķermenī.

No šī apmāna ir iespējams izvairīties, pagatavojot sev aromatizētu ūdeni. Sagriez dažādus augļus, ogas vai garšaugus – apelsīnus, kivi, ābolus, zemenes, timiānu, piparmētras, citronus utt., un pievieno tos ūdenim krūkā vai savā glāzē. Tev garšos! Būsi patīkami pārsteigts par jaunajām garšas niansēm, ko pievienotās sastāvdaļas ir devušas ūdenim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.