Menu
 

Video: Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris velta video Ukrainas kara upuriem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Video - NBS Štāba orķestris, foto - ekrānuzņēmums no youtube.com Video - NBS Štāba orķestris, foto - ekrānuzņēmums no youtube.com

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris nācis klajā ar videoklipu ar latviešu kinofilmai “Dvēseļu putenis” radītās komponistes Lolitas Ritmanis emocionālās dziesmas jeb lūgšanas “Dodi mieru mūsu brāļiem” interpretāciju ukraiņu valodā. Videoklips aktualizē to, ka Krievijas agresijas rezultātā izraisītais pilna mēroga karš Ukrainā ilgst jau gadu, un ir kā veltījums ukraiņu tautas cietušajiem un kara upuru piemiņai.

Lai saglabātu lūgšanas noskaņu, videoklipā īpaša nozīme ir pievērsta simbolikai. Videoklipa sākums ir uzņemts Ziemassvētku kauju muzejā, vietā, kur ir uzstādīta piemiņas zīme – sešus metrus augsts priedes koka zobens. Tas simbolizē pretinieka aizsardzības līniju, kuru pārcirtis latviešu strēlnieku zobens. Vēsturiski šiem panākumiem bija būtiska nozīme nacionālās pašapziņas veidošanā. Turpinājumā solistam pievienojas arī pārējie Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra mūziķi, muzikālās kulminācijas brīdī veidojot apli, kas ir kā piemiņas simbols tautas vienotībai, tās veselumam un spēkam.

Videoklipa “Dodi mieru mūsu brāļiem” izskaņā – kopīga lūgšana par kritušajiem, kas ir cīnījušies par savu zemi un dzimteni!

“Pasaule – lai mostas! Lai visi, kuri dzīvo brīvībā, mostas un palīdz mūsu brāļiem un māsām Ukrainā turēties pret agresoru, kura mērķis ir iznīcināt Ukrainas tautu, zemi. Lai gaisma pārvar tumsu! Lai šis karš beidzas!” aicina komponiste Lolita Ritmanis.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.