Menu
 

Kamaniņu braucējiem Pasaules kausa sezona noslēdzas ar piekto vietu komandu stafetē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucēju komanda ierindojās piektajā vietā Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītā posma sacensībās komandu stafetē svētdien Vingterbergas trasē Vācijā. Sezonas kopvērtējumā šajā disciplīnā Latvija saglabāja otro vietu. Vīru konkurencē sesto vietu ieguva Kristers Aparjods.

2022./23.gada Pasaules kausa sezonas pēdējā diena sākās ar individuālajām sacensībām vīriem. Saulkrastietis Kristers Aparjods pirmajā braucienā pieteicās uz godalgotu vietu (trešais labākais rezultāts). Tomēr otrajā viņš bija tikai desmitais ātrākais un noslīdēja uz sesto pozīciju. Uzvaru sestajās sacensībās pēc kārtas izcīnīja Makss Langenhans no Vācijas, kuram Aparjods summā zaudēja 0,405 sekundes.

Siguldietis Gints Bērziņš abos braucienos uzrādīja 11.rezultātu un vienpadsmitais viņš bija arī summā (+0,851 s). Diemžēl ar Vinterbergas trases līkločiem tā arī netika galā ropažnieks Kaspars Rinks, kurš  pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu – tāpat kā pirms divām nedēļām Pasaules kausa septītajā posmā un pirms divām dienām Nāciju kausa sacensībās.

Par Pasaules kausa ieguvēju kļuva Dominiks Fišnallers no Itālijas, kurš sezonas 12 sacensībās gan izcīnīja tikai divas uzvaras (812 punkti). Viņam sekoja vācieša Felikss Lohs (767 p.) un Makss Langenhans (685 p.), kurš startēja tikai no ceturtā posma. Kristers Aparjods ar 600 punktiem ierindojās sestajā vietā, bet Gints Bērziņš ar 467 punktiem – devītajā. Pēc Pasaules kausa pamatsacensību rezultātiem (neskaitot Sprinta kausu) viņiem attiecīgi ceturtā un devītā vieta.

Pirms sezonas noslēdzošajām komandu stafetes sacensībām Latvija saglabāja teorētiskas izredzes uz pirmo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā – ja paši nostartētu teicami un līderi vācieši neveiksmīgi. Kendija un Kristers Aparjodi, kā arī Mārtiņš Bots un Roberts Plūme trasi veica bez lielām kļūdām, tomēr ātruma pietrūka, un otro posmu pēc kārtas nācās palikt ārpus godalgotā trijnieka – piektā vieta 0,930 sekundes aiz uzvarētājiem austriešiem. No ceturtās vietas ieguvējiem itāliešiem Latvijas kvartets atpalika par 0,005 sekundēm, bet no bronzas laureātiem amerikāņiem – par sekundes desmitdaļu.

Ar otro vietu Vinterbergā pirmo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā nosargāja Vācija (540 punkti). Otro saglabāja Latvija (470), uz trešo pakāpās Austrija (340 p.).

Sezona Latvijas kamaniņu braucējiem vēl nav galā – 4.martā viņus visus varēs redzēt Latvijas čempionātā Siguldas trasē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.