Menu
 

Aptauja. Vai jums ir nācies manīt uz ielas cilvēkus neadekvātā stāvoklī, narkomānus un alkoholiķus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

Vaicājām, vai iedzīvotājiem ir nācies manīt uz ielas cilvēkus neadekvātā stāvoklī, narkomānus un alkoholiķus. Vai viņu klātbūtnē cilvēki jūtas droši?

Andra

Protams, ka ir nācies. Tepat Ogrē biju lieciniece situācijai vienā aptiekā. Bija ienācis viens tāds cilvēks un noteikti gribēja iegādāties konkrētus medikamentus. Tādi gadījumi noteikti nav patīkami, jo nevar paredzēt tādu cilvēku izpausmes un reakciju. Šie cilvēki var būt neprognozējami.

Nikolajs

Mēs ikdienā diezgan bieži redzam tādas personas, kurām ir šāda vai tāda atkarība. Domāju, ka brīžos, kad cilvēks ir lietojis kaut ko apreibinošu, viņš var nekontrolēt sevi, tāpēc drošības sajūta nevar būt nevienam. Pēdējos 30 gadus man nepatīkamu piedzīvojumu ar tādiem cilvēkiem nav bijis, pirms tam gan bija.

Liene

Ir sāpīgi redzēt tādus cilvēkus. Tādi ir arī Ogrē. Piemēram, mūsu pilsētas centrā gandrīz pie visiem veikaliem vienu tādu var sastapt. Tas ir garmatains vīrietis ar bārdu, kuru bērni iesaukuši par Ogres bomzīti. Narkomānus gan es Ogrē neesmu sastapusi. Vismaz tajā vidē, kurā uzturos, tādu nav.

Jana

Kad pirms desmit gadiem mūsu ģimenē piedzima pirmais bērns, tieši narkomāni bija viens no galvenajiem iemesliem, kuru dēļ pārcēlāmies no Rīgas uz dzīvi Ikšķilē. Viņu klātbūtnē nevar justies droši. Mūsu dzīvoklis tika apzagts, bijām liecinieki arī citiem krimināliem incidentiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.