Menu
 

Green Tech hakatonā laurus plūc Liepājas, Ķekavas un Rīgas jauniešu komandas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - greentechlatvia.eu Foto - greentechlatvia.eu

Aizvadītās nedēļas izskaņā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) norisinājās Green Tech hakatons III, kurā pulcējās teju 50 jaunieši un studenti, lai 48 stundu garā ideju maratonā attīstītu savas biznesa idejas un risinātu AS "Latvenergo" izvirzītos izaicinājumus, informē Zaļo un viedo tehnoloģiju klastera pārstāvji.

Hakatona finālā 3000 eiro vienreizējās stipendijas dalīja Liepājas jauniešu komanda "Draudzība", kura nāca klajā ar jaunu notekcauruļu sistēmu, kas nodrošina izbalansētu ūdens plūsmu zem saules paneļiem esošajiem augiem, Ķekavas jauniešu komanda "Manskre", kura izstrādāja bezurbumu pieeju saules paneļu stiprinājumiem, izmantojot jumta pārkares stiprinājumus un neodīma magnētus, savukārt pirmo vietu ieguva Rīgas jauniešu komanda "Zero Snack", kuri radīja ideju par veselīgiem banānu mizu čipsiem.

AS "Latvenergo" vides risku un attīstības projektu vadītājs, hakatona mentors un žūrijas loceklis Dainis Kanders atzīst, ka ir patīkami pārsteigts par dalībnieku risinājumiem: "Man šķita ļoti interesanti dzirdēt AS "Latvenergo" aktuālu izaicinājumu risinājumus no jauniešu perspektīvas, kas ievērojami atšķīrās no ierastās uzņēmuma vides un labā nozīmē. Mentora lomā iejutos pirmo reizi un patiesi šo pasākumu izbaudīju."

"Man bija liels prieks piedalīties šajā pasākumā, un tik tiešām negaidīju, ka tik īsā laikā var tik daudz paspēt. Paldies par jūsu darbu, un vēlu veiksmi," dalībniekiem pateicas AS "Latvenergo" enerģijas vairumtirdzniecības funkcijas vecākais tirdzniecības analītiķis, hakatona mentors un žūrijas loceklis Oļegs Rukšāns.

AS "Latvenergo" pētniecības un inovāciju funkcijas projektu vadītājs, hakatona mentors un žūrijas loceklis Kārlis Gičevskis uzsver, ka ievērojis vairākus interesantus projektus: "Ar aizrautību skatījāmies, kā jūs ar milzīgu iedvesmu un tik īsā laikā esat radījuši savas idejas. Lai arī hakatons ir noslēdzies, aicinu jūs turpināt strādāt, sadarboties ar citiem studentiem un speciālistiem un attīstīt savas inovācijas."

Green Tech hakatons tika organizēts jau trešo reizi, lai integrētu studentus un Latvijas uzņēmumus vienotā platformā un veicinātu jauniešu izpratni par uzņēmējdarbību, risinot uzņēmumiem aktuālus izaicinājumus. Šogad problēmjautājumus izvirzīja AS "Latvenergo", sniedzot iespēju rast risinājumus biodažādības, saules paneļu stiprinājumu un elektroenerģijas uzkrāšanas baterijās izaicinājumiem, vēsta klastera pārstāvji.

Hakatona dalībniekiem bija iespēja konsultēties ar teju 30 uzņēmējdarbības un finanšu, energoefektivitātes un ilgtspējas, mārketinga un IT jomu ekspertiem, tai skaitā vairākiem AS "Latvenergo" ekspertiem, LBTU mācībspēkiem, veiksmīgiem uzņēmējiem un nozaru profesionāļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.