Menu
 

Jūrmalā palielina algas izglītības iestāžu vadītājiem un izpilddirektoram

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūrmalā no marta tiek palielinātas algas izglītības iestāžu vadītājiem, izpilddirektoram un viņa vietniekam, šonedēļ nolēma Jūrmalas dome.

Algu palielinājums veikts saskaņā ar jauno Atlīdzības likumu. Jūrmalas izglītības iestāžu vadītājiem atkarībā no izglītojamo skaita izglītības iestādē zemākā atalgojuma likme palielināta par 250 līdz 289 eiro un līdzšinējo 1250 līdz 1811 eiro vietā izglītības iestāžu vadītājiem zemākā mēneša darba likme noteikta 1500 līdz 2100 eiro.

Jūrmalā ir 27 pašvaldības izglītības iestādes: 12 pirmsskolas izglītības iestādes, 10 pamata un vidējās izglītības iestādes un piecas profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestādes.

Balsojumā nepiedalījās deputātes Ieva Taranda (ZZS) un Inese Kārkliņa (ZZS), kuras abas ir Jūrmalas skolu direktores.

Opozīcijas deputāts Rolands Parasigs-Parasiņš (NA) pēc balsojuma bilda, ka atbalstījis šo lēmumu, jo "jebkurš no Jūrmalas izglītības darbiniekiem ir pelnījis algas paaugstinājumu".

Savukārt pret skolas vadības apvienošanu ar deputāta darbu Parasigam-Parasiņam bija iebildumi, jo, viņaprāt, tad vienu vai otru darbu nav iespējams veikt pilnvērtīgi. Deputāts Romāns Mežeckis (ZZS) viņam iebilda, paužot, ka Saeimā savulaik par šo jautājumu notikusi karsta diskusija. Taču diskusijām tika pielikts punkts, atļaujot šos darbus savienot.

Deputāti nobalsoja arī par pašvaldības izpilddirektora un viņa vietnieka algu palielināšanu - viņiem algas noteiktas attiecīgi 4203 eiro (iepriekš 2441 eiro) un 3731 eiro (iepriekš 2353 eiro).

Pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieku algas tiek noteiktas, balstoties uz vadītāja iesniegto amata aprakstu, veicamajiem pienākumiem un atbildību. Kurā pakāpē darbinieks atradīsies, nosaka iestādes vadītājs. Pēc šiem grozījumiem pirmsskolas iestādēs algas minimums ir 662 eiro - pirmsskolas pedagogu palīgiem, kas ir par 42 eiro vairāk nekā līdz šim.

Pirms domes sēdes pie Jūrmalas domes no Nacionālās apvienības ievēlētie pašvaldības deputāti organizēja piketu, aicinot būtiskāk palielināt pirmsskolas iestāžu darbinieku algas, jo pašlaik tās esot starp zemākajām Latvijā.

Jautājumi par atalgojumiem domes sēdes darba kārtībā tika iekļauti tieši pirms sēdes, par ko Parasigs-Parasiņš izteicās, ka ar šo tiekot "pataisīts par muļķi", jo iepriekš neesot zinājis par šo jautājumu izskatīšanu un rīkojis pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieku piketu par atalgojuma palielināšanu.

Piketā pie domes pulcējās ap 30 pirmsskolas iestāžu darbinieki ar plakātiem "Mana auklīte ir pelnījusi vairāk", "Liela atbildība, zema alga", "Par sētnieku var būt jebkurš, bet par pavāru gan ne" un citiem. Pie piketētājiem iznāca un algu noteikšanas sistēmu pašvaldībā skaidroja domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS).

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.