Menu
 

Jūrmalas ilgtermiņa caurlaides iegūšanai pieteikumi jāiesniedz līdz 26.martam

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - jurmala.lv Ilustrācija - jurmala.lv

No 1.aprīļa atsāksies periods, kad iebraukšanai Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā būs nepieciešamas caurlaides, bet ilgtermiņa caurlaides iegūšanai pieteikums jāiesniedz līdz 26.martam.

Jūrmalas pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus, kuri plāno noformēt vai iegādāties ilgtermiņa caurlaides, neatlikt to uz pēdējo brīdi. Caurlaides septiņām, 30, 90 dienām vai visam periodam var noformēt portālā "epakalpojumi.jurmala.lv".

Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka lielākā daļa transportlīdzekļu vadītāju par ilgtermiņa caurlaižu noformēšanu ar nodevas atbrīvojumu vai atvieglojumu atceras marta beigās, pauž pašvaldībā. Jo savlaicīgāk pieteikums tiks iesniegts, jo ātrāk tas tiks izskatīts un caurlaide noformēta. Lai caurlaide būtu spēkā jau 1.aprīlī, pieteikums jāiesniedz līdz 26.martam un līdz 31.martam jāsamaksā nodeva vai maksas par pakalpojumu. Marta pēdējās dienās iesniegtos pieteikumus pašvaldība var nepaspēt izskatīt, tādēļ caurlaide 1.aprīlī var vēl nebūt spēkā.

Caurlaižu piešķiršanas kārtība un periods šogad nemainās - tās būs nepieciešamas no 1.aprīļa līdz 30.septembrim. Tāpat kā iepriekšējos gados caurlaides var iegādāties par pilnu maksu, kā arī noteiktajos gadījumos pieteikties caurlaidei ar nodevas atbrīvojumu vai nodevas atvieglojumu.

Kārtība, kādā jūrmalniekiem piešķir caurlaides, arī šogad paliek nemainīga. Bez pieteikuma un bez maksas tiks piešķirtas caurlaides Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrētajiem transportlīdzekļiem, kas ierakstīti īpašumā, valdījumā un turējumā, fiziskām personām, kurām ir nekustamais īpašums vai ir deklarēta dzīvesvietas adrese Jūrmalā (jūrmalnieki) un juridiskām personām, kurām Jūrmalā ir reģistrēta juridiskā adrese.

Sākot ar trešdienu, 15.martu, jūrmalnieki aicināti pārbaudīt automātiski reģistrēto caurlaidi. To varēs izdarīt, tīmekļvietnē" www.jurmala.lv" ievadot transportlīdzekļa reģistrācijas numuru un reģistrācijas apliecības numuru.

Pārējos gadījumos caurlaižu reģistrēšana notiek uz pieteikuma pamata pēc nodevas vai maksas pakalpojuma apmaksas. Piemēram, ja jūrmalnieks lieto transportlīdzekli, kas CSDD reģistrēts uz citas personas vārda, sākotnēji jāpārliecinās, vai konkrētajā gadījumā pienākas nodevas atbrīvojums, tad jāiesniedz pieteikums un pēc pieteikuma apstiprināšanas jāveic maksājums. Maksas pakalpojuma cena i 3,40 eiro. Caurlaidi var noformēt vienam šādam lietošanā esošam transportlīdzeklim, ja tā ir jūrmalnieka darba mašīna, par kuru ir veikta uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa samaksa, vai CSDD uz jūrmalnieka vārda nav reģistrēti īpašumā, valdījumā vai turējumā esošie transportlīdzekļi un personai ir derīga vadītāja apliecība ar tiesībām vadīt atbilstošas kategorijas transportlīdzekli.

Arī jūrmalnieku ģimenes locekļiem ir iespējams noformēt caurlaides lētāk. Ja viens laulātais ir deklarējis dzīvesvietu Jūrmalā vai viņa īpašumā ir nekustamais īpašums Jūrmalā, otrs laulātais var noformēt caurlaidi ar nodevas atvieglojumu saviem īpašumā, valdījumā vai turējumā reģistrētajiem transportlīdzekļiem (nodevas maksa 10,70 eiro vienam transportlīdzeklim). Arī tad, ja vecākiem vai bērniem pieder nekustamais īpašums Jūrmalā, ģimenes loceklis var pieteikties caurlaidei ar nodevas atvieglojumu īpašumā, valdījumā vai turējumā reģistrētajiem transportlīdzekļiem (nodevas maksa šajā gadījumā 26,75 eiro vienam transportlīdzeklim).

Jāņem vērā, ka caurlaide ir spēkā tikai pēc maksājuma saņemšanas Jūrmalas valstspilsētas administrācijas kontā, tāpēc maksājumu veikšanai epakalpojumu portālā ir būtiskas priekšrocības - maksājums tiek apstrādāts automātiski un caurlaide ir derīga vidēji 30 minūšu laikā pēc maksājuma veikšanas (parasti tas aizņem tikai dažas minūtes). Savukārt, izvēloties citus maksāšanas veidus (piemēram, internetbankas pārskaitījumu), maksājumu apstrāde var aizņemt 1-2 darba dienas.

Vienas dienas caurlaižu kārtība un maksa šogad tāpat kā līdz šim ir 2 eiro vienai dienai no 1.aprīļa. Ar šo caurlaidi dienas laikā iebraukt Jūrmalā var vairākkārt un uzturēšanās periods īpaša režīma zonā Jūrmalā, neizbraucot no tās, nav ierobežots. Jāņem vērā, ka īpaša režīma zona aptver tikai pilsētas centrālo daļu, tāpēc pašvaldībā iesaka uzmanīgi sekot ceļa zīmēm - pirms iebrauktuvēm īpašā režīma zonā Jūrmalā uzstādītas zīmes "Maksas zona".

Tāpat jāatceras, ka caurlaidei jābūt nopirktai iebraukšanas dienā līdz plkst.23.59. Tāpēc vislabāk caurlaides iegādi neatlikt uz vēlāku laiku un iegādāties to jau savlaicīgi. Caurlaides iegāde neaizņems daudz laika, īpaši, ja to dara mobilajā lietotnē - "Mobilly", "EuroPark" vai "Citadeles" bankas lietotnē, vai Jūrmalas e-pakalpojumu portālā.

Pašvaldībā atgādina, ka sods par iebraukšanu bez caurlaides ir 50 eiro. Saskaņā ar Administratīvās atbildības likumu transportlīdzekļa īpašniekam/turētājam tiek nosūtīts lēmums par soda piemērošanu līdzīgi kā par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, ko ir fiksējis fotoradars.

Lai izvairītos no nepatīkamām situācijām, kad par caurlaides iegādi bija piemirsts, pašvaldība aicina tīmekļvietnē "www.jurmala.lv" reģistrēt transportlīdzekli atgādinājumu saņemšanai. Tad, ja transportlīdzeklis būs iebraucis Jūrmalā bez caurlaides, uz norādīto e-pasta adresi vakarā tiks nosūtīts atgādinājums, jo par caurlaidi var samaksāt iebraukšanas dienā līdz plkst.23.59.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.