Menu
 

Aptauja. Vai jums ir nācies saskarties ar krāpniekiem, blēdībām? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Foto - Ritvars Raits un pixabay.com Foto - Ritvars Raits un pixabay.com

Valsts policija pērn ir reģistrējusi vairāk nekā 2000 telefonkrāpšanas mēģinājumu un krāpšanas gadījumu. Lielākoties iedzīvotāji vērsušies policijā, lai informētu par krāpšanas mēģinājumu, jo zinājuši par šādiem gadījumiem un nav noticējuši viltvāržiem. Arī šogad uzdarbojas starptautiski krāpnieki, turklāt aizvien biežāk viņi mēģina iedzīvotājus pārliecināt, ka ir no kādas valsts pārvaldes iestādes, turklāt ticamības radīšanai ļaundari pat vilto valsts iestāžu, tostarp policijas, tālruņa numurus.

Anita no Ogres

Vienmēr visu cenšos pārbaudīt. Nevar teikt, ka esmu aizdomīga, bet piesardzīga gan. Īpaši pārbaudu visu informāciju, ja kaut kas tiek piedāvāts internetā. Jā, un nesen man bija gadījums, kad zvanītāji mēģināja iegūt bankas datus.

Rasma no Pārogres

Ne reizi nav nācies saskarties ar blēžiem. Ja telefonā redzu nepazīstamu numuru, uz tādu zvanu vispār neatbildu, vienkārši neceļu klausuli. Ļoti sargājos no telefonkrāpniekiem, tāpēc izvairos no sarunām ar svešiniekiem.

Maruta no Ogres

Jā, ir nācies piedzīvot aizdomīgus  zvanus un aizdomīgas sarunas, bet es tādās sarunās neielaižos, it īpaši, ja runātājs sāk kaut ko taujāt krieviski. Man reiz piezvanīja un krievu valodā sāka iztaujāt, bet es sarunu pārtraucu.

Ludmila no Ikšķiles

Nē, man nav nācies tādās situācijās nokļūt. Ja es redzu kādu aizdomīgu preču piedāvātāju vai ko tamlīdzīgu, eju garām un cenšos neiesaistīties sarunā.  Internetā es neiepērkos, jo tur var visādi gadīties.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.