Menu
 

Ugunsgrēkā Siguldas novadā cietuši divi cilvēki, Ķekavas novadā viens cietušais

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien plkst.18.27 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Siguldas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja, piebūve un vieglā automašīna 160 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki. Plkst.1.26 ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Naktī uz sestdienu tika saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Daugmales pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabtelpā esošajā katlu telpā dega sadzīves mantas 5 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā bija cietis. Ugunsgrēks tika likvidēts pusotras stundas laikā.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu. Trīs no tiem – par divstāvu dzīvojamo māju dūmvadā degošiem sodrējiem Sūnu ielā un Zigfrīda Meierovica prospektā Jūrmalā, kā arī Mārupes novadā.

Ropažu novada Garkalnes pagastā piektdien vienstāva saimniecības ēkai dega piebūves jumts (10 m2 platībā), bet naktī uz sestdienu – vienstāvu saimniecības ēkas ārējā siena un pārvietojamā tualete ( 8 m2). Vēl Olainē piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva kāpņu telpā dega elektrosadales skapis (1 m2), Ķekavas novada Baložos vieglai automašīnai dzinēja nodalījumā gruzdēja izolācija (1 m2), Ropažu novada Stopiņu pagastā traktora motora telpa (0,5 m2), bet Raiņa ielā Jūrmalā divstāvu dzīvojamā mājā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ bija uzkarsis apkures katls.

Piektdien vakarā glābēju palīdzība bija nepieciešama nolūzuša koka sazāģēšanā un brauktuves atbrīvošanā Siguldas novada Siguldas pagastā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.