Menu
 

Pierīgas iedzīvotājus aicina uz sociālās uzņēmējdarbības pasākumu Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - sua.lv Ilustrācija - sua.lv

Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija 5.aprīlī Siguldas pagasta kultūras namā rīkos informatīvu pasākumu par sociālo uzņēmējdarbību “Atklātas sarunas ar sociālajiem uzņēmējiem”. Pasākumā varēs uzzināt par sociālās uzņēmējdarbības aktualitātēm un būs iespēja iepazīties ar trīs sociālajiem uzņēmējiem, uzklausot atklātus un personiskus stāstus par biznesu, ikdienas izaicinājumiem un vēlmi padarīt pasauli labāku, informēja Labklājības ministrijā.

Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija informēs par nozares jaunumiem, iespējām, un dalībniekiem būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus par Sociālā uzņēmuma likumu, atbalsta veidiem, sociālā uzņēmuma statusa iegūšanas procesu un citām nozares aktualitātēm. Ar saviem pieredzes stāstiem dalīsies Ogres novada sociālo uzņēmuma “Hopen grupa” un privātās pirmskolas iestādes Mikausis” pārstāvis Mārcis Zanerips, "Engineering for children" vadītāja Kristīne Jacino un “Visi Var” dibinātāja un vadītāja Eva Viļķina.

Uzņēmums “Hopen grupa” pārvalda labdarības veikalu ķēdi “Hopen”, kuros var iegādāties dažādas mazlietotas preces. Gūtie ienākumi tiek novirzīti dažādu labdarības projektu organizēšanā, palīdzot trūcīgākajai sabiedrības daļai un finansiāli atbalstot organizācijas, kas darbojas šo cilvēku labā, īpaši rūpējoties par ģimenēm ar bērniem.

Privātais bērnudārzs Ogrē “PPII Mikausis” piedāvā Montessori pedagoģijā un kristīgajās vērtībās balstītu, individualizētu pirmsskolas izglītību, kas veicina bērnu personības harmonisku izaugsmi, veido veselīgu pašapziņu un sekmē sociālo integrāciju.

Sociālais uzņēmums "Engineering for children" veido mūsdienīgus izglītības materiālus, kas palīdz bērniem izprast pārtikas ražošanas tehnoloģiskos un ekonomiskos procesus. Materiālos tiek parādītas dažādas profesijas, ražošanas iekārtas, materiāli un vielas, kas tiek izmantotas pārtikas ražošanā.

Savukārt Siguldas sociālais uzņēmums “Visi Var” veicina personu ar invaliditāti, viņu tuvinieku un sociāli mazaizsargāto grupu nodarbinātību. Uzņēmuma darbnīcās top dažādas preces, kas tiek pārdotas “Visi Var” labdarības veikalā. Ienākumi no pārdotās produkcijas tiek novirzīti labdarības projektu un sociālā atbalsta īstenošanai, jaunu darba vietu radīšanai un nepieciešamā aprīkojuma iegādei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.