Menu
 

Sākas projektu iesniegšana veloceļu infrastruktūras pilnveidei Rīgas metropoles areālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

No 3.aprīļa sākas projektu iesniegšana veloceļu maršrutu izveidei piecos prioritāros koridoros Rīgas metropoles areālā. Iesniegto projektu realizēšana dos iespēju izveidot vienotu veloceļu infrastruktūru Rīgā un Pierīgā, tādējādi iedzīvotajiem nodrošinot zaļās mobilitātes pieejamību starp apdzīvotām vietām, informē Satiksmes ministrijā (SM).

Veloceļu infrastruktūras attīstībai paredzēts finansējums no Atveseļošanas fonda (AF) 34,5 miljonu eiro apmērā. Projektus par veloceļu izbūvi, pārbūvi, atjaunošanu, pilnveidi vai pielāgošanu saskaņā ar normatīvo regulējumu par investīcijas īstenošanu iesniegs piecas pašvaldības – Rīgas valstspilsētas, Ropažu novada, Ķekavas novada, Mārupes novada un Ādažu novada pašvaldība.

Projektu iesniegšanas laiks ir līdz šī gada 31.jūlijam. Veloceļu maršrutus paredzēts izveidot līdz 2026.gada 31.maijam (maksimālais projektu īstenošanas termiņš) šādos prioritārajos koridoros: Rīga–Carnikava, Rīga–Ulbroka, Rīga–Ķekava, Rīga–Babīte–Piņķi, Rīga–Mārupe. Projektu īstenošana prioritārajos koridoros un attiecīgie finansējuma saņēmēji ir noteikti AF plānā, tādējādi jaunu priekšlikumu iesniegšana nav paredzēta, norāda ministrijā.

Veloceļu attīstība ir viens no priekšnosacījumiem apkaimju savstarpējai savienojamībai, kas dos pienesumu vides un dzīves kvalitātes uzlabošanai reģionos. Tas ir viens no pasākumiem SM īstenotajā Rīgas metropoles areāla transporta sistēmas zaļināšanas reformā, kurā kopumā plānots ieguldīt 295 miljonu eiro lielu AF finansējumu. Reformas mērķis ir mazināt transporta radīto negatīvo ietekmi uz galvaspilsētas vides kvalitāti un veidot iedzīvotāju vajadzībām atbilstošus integrētus sabiedriskā transporta pakalpojumus. Sagaidāms, ka īstenotā reforma dos pozitīvu pienesumu Eiropas zaļo mērķu sasniegšanai, skaidro SM pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.