Menu
 

Ziemele: Pensijas vecuma palielināšana valdībai jāizskata pilnvērtīgi un padziļināti

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Pēc temata aktualizēšanas valdības sēdē, valdībai pensijas vecuma palielināšanas jautājums jāizskata pilnvērtīgi un padziļināti, LTV raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Eiropas Savienības (ES) Tiesas tiesnese Ineta Ziemele.

Viņa norādīja, ka valdībai ir pienākums domāt par ilgtspējīgu Latvijas tautas attīstību, bet, lemjot par pensijas vecuma palielināšanu, būtu jāpielieto labas likumdošanas prakse.

Vienlaikus Ziemele pauda pārliecību, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir tikai aktualizējis tematu un devis iespēju sākt šādu jautājumu apspriest. Tas nenozīmē tūlītēju rīcību. Tā vietā valdībai būtu jāiesaista sabiedrība, padziļināti jautājums jāizskata un jāņem vērā visa pieejamā informācija, lēmumu pieņemot sabiedrībai saprotamā veidā.

Jau ziņots, ka ceturtdienas valdības ārkārtas sēdē Kariņš, diskutējot par valsts ekonomisko stāvokli un tā uzlabošanas iespējām pēc informatīvā ziņojuma par Latvijas Stabilitātes programmu 2023.-2026.gadam uzklausīšanu, sacīja, ka Latvijā neizbēgami būs jādomā par pensijas vecuma celšanu.

Savukārt labklājības ministre Evika Siliņa (JV) Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā", komentējot premjera pausto, norādīja, ka Latvijā aizvien turpinās jau iesāktā pensionēšanās vecuma celšana, kas 2025.gadā sasniegs 65 gadu vecumu.

Siliņa sacīja, ka šobrīd nav apsvērusi celt pensionēšanās vecumu, tas nav bijis ministres plānos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.