Menu
 

Sproģe: Jūrmalas domes komitejas nodrošina pilnvērtīgu pašvaldības funkciju pārraudzību

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Jūrmalas domes komitejas nodrošina pilnvērtīgu pašvaldības funkciju un attīstības sfēru pārraudzību, aģentūrai LETA pauda domes priekšsēdētāja Rita Sproģe, komentējot Nacionālās apvienības (NA) deputātu ierosinājumu samazināt domes komiteju skaitu.

Sproģe skaidro, ka 2021.gada vasarā, pieņemot lēmumu par pastāvīgajām komitejām, tika izvērtētas svarīgākās pašvaldības funkcijas un attīstības sfēras, tādējādi nodrošinot pilnvērtīgu katras šīs jomas pārraudzību. Katrai komitejai noteikts pašvaldībā risināmo jautājumu loks. Ikvienas komitejas vadītājs esot iesaistīts komitejas atbildībā noteikto jautājumu risināšanā pilsētā - ne tikai komiteju sēdēs, bet arī ikdienas darbā, apgalvo domes vadītāja.

Nostāju, ka komiteju skaits nav maināms, Sproģe pamato arī ar sabiedriskās domas pētījumu datiem, kas apliecinot, ka iedzīvotāji ir apmierināti ar domes darbu. Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" pērn veiktās Jūrmalas iedzīvotāju aptaujas dati liecina, ka pašvaldības darbu pozitīvi novērtējuši 70% iedzīvotāju. Tas ir augstākais pašvaldības darba vērtējums pēdējo 22 gadu laikā un par 9% augstāks vērtējums nekā 2020.gadā, uzsver Sproģe. Savukārt 87% jūrmalnieku norādījuši, ka viņi ir apmierināti ar dzīvi Jūrmalā. Pašvaldības darba prioritāte ir iedzīvotāji, viņu viedoklis un vajadzības, norāda Sproģe un secina, ka esošais darba organizācijas modelis veiksmīgi strādā iedzīvotāju labā. 

Jūrmalas domē patlaban darbojas 10 komitejas - Attīstības un vides jautājumu, Finanšu, Drošības jautājumu, Izglītības, Jaunatnes un sporta jautājumu, Kultūras, Pilsētsaimniecības, Sociālo, veselības un integrācijas jautājumu, Transporta un mājokļu jautājumu un Tūrisma un kurortoloģijas komiteja.

Pat Rīgas domē strādā mazāk komiteju - astoņas, norāda NA pārstāvošais deputāts Jānis Asars. NA deputātu Asara un Rolanda Parasiga-Parasiņa ieskatā, Jūrmalas pašvaldība varētu sekot citu iedzīvotāju skaita ziņā līdzīgu pilsētu piemēram un samazināt komiteju skaitu līdz piecām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.