Menu
 

Latvijas sieviešu futbola līgā ar astoņu komandu dalību pirmie mači tiks aizvadīs nākamnedēļ

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šajā sezonā Sieviešu futbola līgā (SFL) pirmo reizi turnīra vēsturē sacentīsies astoņas komandas, pirmās kārtas mačus aizvadot nākamnedēļ.

Pagājušajā gadā SFL startēja septiņas komandas, taču šogad komandu pulku papildināja arī "Liepājas Futbola skola", kas pērn triumfēja pēc spēka otrajā līgā.

"Šogad startēs astoņas komandas, kas ļaus nodrošināt ritmiskāku kalendāru. Atbilstoši izspēles sistēmai uz virslīgu kvalificējās pirmās līgas uzvarētāja no Liepājas," preses konferencē izcēla Latvijas Futbola federācijas (LFF) attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina, piebilstot, ka pirmā trofeja jau sasniegusi adresātu, par Ziemas kausa uzvarētāju kļūstot "Olainei".

Savukārt pagājušās sezonas čempionvienības "Rīga" galvenais treneris Mihails Zemļinskis norādīja, ka kopš komandas vadības pārņemšanas viņam nācies izprast atšķirības starp sieviešu un vīriešu futbolu, kuru ir krietni vairāk, nekā viņam sākotnēji licies.

"Tas ir vispār cits sporta veids, un šobrīd man ir vairāk jautājumu nekā atbilžu," runājot par sieviešu futbolu, teica treneris. "Ambīcijas ir tādas kā parasti. Šodien esam čempioni, un mērķis arī ir tikai viens - zelta medaļas."

Tikmēr Jevgēņijs Mihaļkovs, kurš vada "Olaini", norādīja, ka uzvara Ziemas kausā pār pērnās sezonas čempioni un pirmā vieta turnīrā viņa vadītajai komandai devusi papildu pārliecību.

"Tas bija sagatavošanās turnīrs, un tajā mērķis nebija uzvarēt, bet bija dots uzdevums spēlēt līdz galam katrā mačā. Gāja labi, un viss sanāca," skaidroja treneris. "Viennozīmīgi tas dod ticību, sapratām, ka nav neuzvaramas komandas."

Pirmā kārta sāksies 22.aprīlī, kad "Auda" uzņems "Olaini" un Liepājas vienība savā laukumā spēkosies ar "Iecavu", bet dienu vēlāk paredzētas vēl divas spēles, kurās "Super Nova" mājās stāsies pretī "Rīgai", bet "Metta" mājas spēlē mēros spēkus ar RFS.

Pērn SFL čempioņu titulu izcīnīja "Rīga", kas 18 spēlēs punktus zaudēja tikai vienreiz, bet sudraba medaļas otro reizi vēsturē kaklā kāra "Metta".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.