Menu
 

VDD: Migrācijas maršruts caur Baltkrieviju, visticamāk, saglabās savu aktualitāti ne tikai īstermiņā, bet arī ilgtermiņā

  • Autors:  LETA
Foto - VDD Foto - VDD

Patlaban neregulārās migrācijas maršruts caur Baltkrieviju ir riska valstu pilsoņu un personu nelikumīgu pārvadātāju aprobēts un, visticamāk, saglabās savu aktualitāti ne tikai īstermiņā, bet arī ilgtermiņā, liecina Valsts drošības dienesta (VDD) pagājušā gada darbības pārskats.

Pērn turpinājās arī Baltkrievijas režīma mākslīgi radītais migrācijas spiediens uz Latvijas robežu. Gada laikā Valsts robežsardze novērsa vairāk nekā 5000 gadījumu, kad personas no terorisma riska valstīm centās nelikumīgi šķērsot Latvijas valsts robežu.

Pastāvēja risks, ka robežpārkāpēju vidū var būt ne tikai teroristiski tendētas, bet arī ar naidīgu valstu specdienestiem saistītas personas.

Patlaban neregulārās migrācijas maršruts caur Baltkrieviju ir riska valstu pilsoņu un personu nelikumīgu pārvadātāju aprobēts un, visticamāk, saglabās savu aktualitāti ne tikai īstermiņā, bet arī ilgtermiņā, norāda VDD.

Kā liecina VDD rīcībā esošā informācija, migranti ieceļošanai Baltkrievijā organizējas paši, izmantojot dažādus nelegālus personu pārvadātājus. Tomēr migrantu iespējas atrasties Baltkrievijas pierobežā un nelikumīgi šķērsot ES robežu joprojām ir atkarīgas no Baltkrievijas politiskā režīma un tā institūciju atbalsta.

Savu lomu nelegālās migrācijas plūsmā spēlē arī Krievija, kuras teritoriju trešo valstu pilsoņi izmanto kā pieturas punktu ceļā uz Baltkrieviju.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu ārkārtējā situācija Ludzas un Krāslavas novados un Daugavpilī tika izsludināta 2021.gadā 10.augustā un kopš tā laika vairākkārt tikusi pagarināta. Patlaban tā noteikta līdz 10.maijam.

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.