Menu
 

"Venden" zīmējumu konkursa uzvarētāju vidū arī bērni no Pierīgas; izglītības iestādes saņems naudas balvas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Konkursā, pēc žūrijas vērtējuma, 3.vieta par darbu "Mana pasaule ūdens lāsē" piešķirta četrus gadus vecajai Deirai no Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādes "Vāverīte". Attēls - publicitātes Konkursā, pēc žūrijas vērtējuma, 3.vieta par darbu "Mana pasaule ūdens lāsē" piešķirta četrus gadus vecajai Deirai no Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādes "Vāverīte". Attēls - publicitātes

Noslēdzies “Venden” organizētais bērnu zīmējumu konkurss “Ūdens mūsu pasaulē”, kas norisinājās šī gada martā. Šogad konkursam palielināts ne tikai uzvarētāju skaits, bet arī balvu fonds, tam kopumā sasniedzot 6000 eiro. Par šo summu izglītības iestādēm, kurās mācās uzvarētāji, būs iespēja papildināt savu sporta inventāru vai izglītības procesam nepieciešamos materiālus. Uzvarētājus noteica ne tikai publiskais balsojums, bet arī neatkarīgas mākslinieciskās žūrijas vērtējums. Vienam iesūtītajam zīmējumam “Venden” piešķīra arī savu simpātiju balvu, informē uzņēmumā.

“Venden” mārketinga direktore Jeļena Kozlova norāda, ka šogad tika iesūtīti par 19% vairāk bērnu zīmējumu nekā 2022.gadā organizētajā konkursā. “Mēs no sirds pateicamies visām 332 pirmsskolas izglītības iestādēm un izglītības iestādēm, kuras īsteno pirmsskolas izglītības programmas, no visas Latvijas, kuras atsaucās uz mūsu aicinājumu piedalīties – konkursā kopumā tika iesūtīti 4062 zīmējumi. Liels paldies par radošo pieeju, izdomu un aktivitāti!”

1009 zīmējumi konkursam iesūtīti no 85 izglītības iestādēm Rīgā. Aktīvi bijuši arī pedagogi Daugavpilī (286 zīmējumi no 18 izglītības iestādēm), Bauskā (208 zīmējumi no 11 izglītības iestādēm), Jelgavā un Jelgavas novadā (194 zīmējumi), Liepājā (186 zīmējumi), Kuldīgas novadā (161 zīmējums), Ogres novadā (158 zīmējumi), Rēzeknē un Rēzeknes novadā (146 zīmējumi), Cēsu novadā (140 zīmējumi), Valmierā un Valmieras novadā (125 zīmējumi), kā arī Jēkabpils novadā (100 zīmējumi). Kopumā konkursā iesūtīti zīmējumi no visiem 36 Latvijas novadiem un septiņām valstspilsētām, vēsta “Venden” pārstāvji.

No Ādažu novada konkursā iesūtīti 29 zīmējumi no četrām izglītības iestādēm – Ādažu pirmsskolas izglītības iestādes "Strautiņš", Ādažu vidusskolas pirmsskolas, Kadagas pirmsskolas izglītības iestādes "Mežavēji" un Siguļu pirmsskolas izglītības iestādes "Piejūra".

No Ķekavas novada konkursā iesūtīti 47 zīmējumi no četrām izglītības iestādēm – Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes "Avotiņš", Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes "Ieviņa", Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādes "Vāverīte" un pirmsskolas izglītības iestādes "Mazie brīnumi".

No Mārupes novada konkursā iesūtīti 59 zīmējumi no četrām izglītības iestādēm – pirmsskolas izglītības iestādes "Mārzemīte", pirmsskolas izglītības iestādes "Zeltrīti", privātās pirmsskolas izglītības iestādes "Kripatiņas" un privātās pirmsskolas izglītības iestādes "Mazulītis Rū", stāsta “Venden” pārstāvji.

No Olaines novada konkursā iesūtīti 40 zīmējumi no četrām izglītības iestādēm – Olaines pirmsskolas izglītības iestādes "Ābelīte", Olaines pirmsskolas izglītības iestādes "Dzērvenīte", Olaines pirmsskolas izglītības iestādes "Magonīte" un Olaines pirmsskolas izglītības iestādes "Zīle".

No Ropažu novada konkursā iesūtīt 34 zīmējumi no trim izglītības iestādēm – Garkalnes pirmsskolas izglītības iestādes "Skudriņas", privātās pirmsskolas izglītības iestādes "Draugi" un Upesleju sākumskolas pirmsskolas.

No Salaspils novada konkursā iesūtīti 94 zīmējumi no sešām izglītības iestādēm – Salaspils 1.pirmsskolas bērnudārzā "Jāņtārpiņš", Salaspils 1.pirmsskolas bērnudārzā "Saulīte", Salaspils novada 2.pirmsskolas izglītības iestādes "Ritenītis", Salaspils novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes "Atvasīte", Salaspils novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes "Daugaviņa" un Salaspils novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes "Saime".

No Saulkrastu novada konkursā iesūtīti 12 zīmējumi no vienas izglītības iestādes – Saulkrastu pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķītis, vēsta “Venden” pārstāvji.

Savukārt no Siguldas novada konkursā iesūtīti 36 zīmējumi no piecām izglītības iestādēm – Mālpils pirmsskolas izglītības iestādes "Māllēpīte", Mores pamatskolas pirmsskolas, Siguldas novada Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes "Ābelīte", Siguldas novada Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes "Saulīte" un Siguldas novada Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes "Tornīši".

Neatkarīgā mākslinieciskā žūrija, kuras sastāvā ir trīs mākslinieki, Latvijas Mākslinieku savienības biedri un Baldones Mākslas skolas pedagogi Tālivaldis Muzikants, Ieva Muzikante un Sandra Lagzdiņa, cītīgi vērtēja visus iesūtītos bērnu darbus. T.Muzikants par žūrijas izvēlētajiem darbiem saka: "Šos darbus mēs kā jomas speciālisti esam izcēluši, jo katrā no tiem ir kaut kas īpašs – ideja, kompozīcija, krāsas vai stilizācija. Ļoti būtiski, ka tie ir atbilstoši bērna vecumam un dzīves uztverei. Vērojams profesionāls pedagogu darbs – tāds, kas nenomāc bērnu radošumu. Zīmējumos ir redzams bērnu tiešums un radošā izpausme."

Publiskajā balsojumā kategorijā “Individuāls darbs, 5–7 gadi” 1.vietu par darbu “Draugi spēlējas kopā” ieguva piecus gadus vecā Dominika no privātās pirmsskolas izglītības iestādes “Draugi”, kas atrodas Dreiliņos, Stopiņu pagastā, Ropažu novadā. Savukārt, pēc žūrijas vērtējuma, konkursā 1.vietu par darbu “Cilvēciņi lietū” ieguvusi trīsgadīgā Feride no Jūrmalas pirmsskolas izglītības iestādes “Bitīte”, bet 3.vieta par darbu “Mana pasaule ūdens lāsē” piešķirta četrus gadus vecajai Deirai no Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte”, norāda “Venden” pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.