Menu
 

Aicina izteikt viedokli par Leona Paegles ielas nosaukuma maiņu Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldības saņēmusi iesniegumu no biedrības “Publiskās atmiņas centrs” ar ierosinājumu veikt Leona Paegles ielas nosaukumu maiņu Siguldā. Ņemot vērā to, ka šajā ielā, pēc “Lursoft” datiem, reģistrēti aptuveni 70 aktīvi uzņēmumi vai biedrības, kā arī  uz tās atrodas privātmājas un daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas, pašvaldība sākusi iedzīvotāju anketēšanu, liecina novada domes informācija.

Līdz 17.maijam izteikt viedokli par šīs ielas nosaukuma maiņu var tiešsaistē vai kādā no pašvaldības klientu apkalpošanas vietām, jautājot drukātu veidlapu pie klientu apkalpošanas speciālistēm.

Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka ielas nosaukuma maiņa iedzīvotājiem papildu neērtības neradīs, taču uzņēmējiem būs jārēķinās ar nelieliem apgrūtinājumiem un izmaksām.

Kā liecina vēstures fakti, lai gan Leons Paegle bijis latviešu skolotājs, literāts, tomēr padomju laikā darbojies kā propagandists ar segvārdu “Šķesters”, bijis aktīvs nelegālās komunistiskās preses līdzstrādnieks, atgādina Siguldas novada pašvaldībā. Par darbošanos komunistiskajā partijā 1921. gadā viņu apcietināja un notiesāja ar izsūtīšanu no Latvijas, tomēr spriedums tika atcelts, jo Saeima Leonu Paegli amnestēja. 1925. gadā Leonu Paegli atkārtoti apcietināja par komunisma veicināšanu, bet 1925. gada maijā slimības dēļ pret drošības naudu atbrīvoja.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.