Menu
 

Aicina piedalīties riepu nodošanas akcijā "Nomet riepu atbildīgi!" Siguldā un Rumbulā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Turpinoties aktīvai riepu maiņas sezonai, Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumiem SIA "Eco Baltia vide" un Siguldas pilsētas SIA "Jumis" aicina no savu laiku nokalpojušajām autoriepām atbrīvoties videi draudzīgā veidā. Tāpēc no 27.aprīļa līdz 31.maijam tiek organizēta akcija "Nomet riepu atbildīgi", kuras laikā privātpersonas četros šķirošanas punktos Rumbulā, Siguldā, Liepājā un Daugavpilī bez maksas varēs nodot nevajadzīgās un nolietotās auto riepas.

Akcija norisināsies SIA "Eco Baltia vide" un Siguldas pilsētas SIA "Jumis" riepu pieņemšanas punktos:

  • Rumbulā, Getliņu ielā 5 (katru darba dienu no 9.00 līdz 19.00);
  • Siguldā, atkritumu šķirošanas laukumā "Zemdegas", Zinātnes ielā, Peltēs, Siguldas pagastā (otrdienās no 12.00 līdz 17.00, trešdienās no 15.00 līdz 19.00, ceturtdienās no 10.00 līdz 17.00, sestdienās no 10.00 līdz 14.00);
  • Liepājā, atkritumu šķirošanas laukumā Ezermalas ielā 11 (katru darba dienu no 9.00 līdz 16.00);
  • Daugavpilī, Dunduru ielā 13 (katru darba dienu no 9.00 līdz 16.00).

Akcijas laikā iedzīvotāji aicināti bez maksas nodot neierobežotu skaitu vieglo automašīnu riepu (bez diskiem), savukārt akcijas laikā netiks pieņemtas traktoru un smago automašīnu riepas. Vienlaikus uzņēmums atgādina, ka riepas tiek pieņemtas arī autoservisos uzreiz pēc riepu maiņas, ja tajos tiek iegādātas jaunas, kā arī atkritumu šķirošanas laukumos, kur par riepu nodošanu var tikt piemērota arī neliela samaksa.

Akcijas rīkotāji vērš uzmanību, ka nolietotās auto riepas ir videi kaitīgie atkritumi un to novietošana neatļautās vietās ir sodāma rīcība, kā arī ir bīstama, jo var radīt ugunsdrošības un vides piesārņojuma riskus. Parūpējoties par riepu pareizu apsaimniekošanu, tiek novērsts potenciālais vides piesārņojums, kā arī tiek saglabāta dabas daudzveidība, jo riepas var pārstrādāt, radot jaunas preces un samazinot pirmreizējo dabas materiālu izmantošanu ražošanā.

"Atskatoties uz akcijas "Nomet riepu atbildīgi!" rezultātiem rudens sezonā, kuras laikā iedzīvotāji pārstrādei nodeva vairāk nekā 250 tonnas nolietoto autoriepu, sapratām, ka labi iesāktais ir jāturpina un jāpaplašina. Tāpēc arī pavasara riepu sezonas maiņas laikā piedāvājam iedzīvotājiem iespēju bez maksas nodot riepas nu jau četros dažādos riepu pieņemšanas punktos,” citēts Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis.

“Ņemot vērā, ka joprojām ievērojams daudzums riepu netiek atbilstoši apsaimniekots, aicinām auto īpašniekus izmantot šo iespēju un vest riepas uz norādītājiem pieņemšanas punktiem. Riepas sadalās aptuveni 150 gadu laikā, atstājot vidē kaitīgas vielas, tāpēc ir svarīgi, ka tās nonāk pārstrādē, iegūstot otrreizējos izejmateriālus un taupot neatjaunojamos un izsīkstošos naftas resursus."

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.