Menu
 

Video: "Roadpol" akcijas laikā Valsts policijas darbinieki un fotoradari fiksējuši teju 14 000 ātrumpārkāpumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Video - Valsts policija, foto no youtube.com Video - Valsts policija, foto no youtube.com

Visu aizvadīto nedēļu norisinājās Eiropas ceļu policijas tīkla “Roadpol” akcija “Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa”, kuras laikā papildu ikdienas ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas kontrolei, Valsts policija visā Latvijas teritorijā pievērsa pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma ievērošanai. Šogad Valsts policijas darbinieki fiksēja 1671 ātrumpārkāpumus, savukārt ar tehniskajiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli, tika fiksēti vairāk nekā 12 000 ātrumpārkāpumu.

Akcijas laikā piektdien, 21.aprīlī, norisinājās arī “24 stundu ātruma kontroles maratons”, kura laikā Valsts policijas ekipāžas konstatēja 383 steidzīgus autovadītājus, savukārt ar tehniskajiem līdzekļiem tika konstatēti 1618 ātruma pārkāpumi, informēja Valsts policijā.

Akcijas mērķis ir pievērst uzmanību sekām un bīstamībai, kādas rada atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana gan pašam autovadītājam, gan apkārtējiem satiksmes dalībniekiem. Apkopojot datus par aizvadīto nedēļu, var secināt, ka atsevišķu satiksmes dalībnieku attieksme pret kopējo satiksmes drošību neuzlabojas, aizvien ir tādi autobraucēji, kuri rupji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, tādējādi apdraudot gan sevi, gan apkārtējos.

Salīdzinot ar pērnā gada Valsts policijas darbinieku fiksētajiem ātruma pārkāpumiem, šis skaits ir samazinājies – 2022. gadā šīs akcijas laikā tika konstatēti 2118 ātrumpārkāpumi, šogad tādu ir 1671. Savukārt ar tehniskajiem līdzekļiem – gan ar pārvietojamajiem, gan stacionāriem radariem – fiksēto ātrumpārkāpumu skaits ir palielinājies – 2022.gadā tādu bija 10 034, bet šogad nedēļas laikā fiksēti 12 298 ātrumpārkāpumi.

Daudz steidzīgu autovadītāju nedēļas laikā apturēti  Rīgas reģionā – kopumā 378. Viens no neapdomīgākajiem autobraucējiem ir bijis kāds motocikla “Yamaha” vadītājs, kurš 19.aprīlī Rīgā, Augusta Deglava ielā, braucot virzienā no Ulbrokas ielas, vietā, kur atļautais ātrums ir 50 km/h, traucās ar 131 km/h. Vīrietim piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz 12 mēnešiem un naudas sods.

Valsts policija aicina ikvienu autovadītāju atcerēties, ka pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, samazinās autovadītāja spēja laikus reaģēt uz satiksmē notiekošu, kā arī atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, īpaši apdzīvotā vietā, rada lielu apdraudējumu apkārtējiem satiksmes dalībniekiem.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.