Menu
 

Visu triju Baltijas valstu iedzīvotāji pirmajā ceturksnī visbiežāk ceļojuši uz Vāciju un Spāniju

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Visu triju Baltijas valstu iedzīvotāji pirmajā ceturksnī visbiežāk ceļojuši uz Vāciju un Spāniju, aģentūrai LETA pavēstīja bankā "Citadele", atsaucoties uz bankas izsniegto maksājumu karšu datiem.

Tostarp Latvijas iedzīvotāji 2023.gada pirmajā ceturksnī visbiežāk ceļojuši uz Vāciju, Spāniju, Itāliju, Poliju un Zviedriju. 

Bankas "Citadeles" maksājumu karšu dati liecina, ka, salīdzinot ar decembri, janvārī avio biļešu pirkumu skaits palielinājies par 24%, februārī - samazinājies par 17%, bet martā atkal pieaudzis par 21%.

Salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, Latvijā un Igaunijā pieaudzis ar maksājumu kartēm veikto klātienes pirkumu skaits ārzemēs - attiecīgi par 19% un 10%, savukārt Lietuvā novērojams kritums - karšu darījumu skaits gada pirmajā ceturksnī samazinājies par 15%.

Avio biļešu iegāde, salīdzinot ar pagājušā gada sākumu, pieaugusi par 17%, auto nomas pakalpojumu pieprasījums par 44% un naktsmītņu rezervēšana par 22%, liecina bankas apkopotā informācija.

Kaimiņvalstu iedzīvotāju karšu darījumu apjoms Latvijā, salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem mēnešiem, krasi nav mainījies - ja pērn Igaunijas iedzīvotāju klātienes pirkumi ar karti Latvijā ierindojās otrajā vietā, savukārt Lietuvas - devītajā, tad šā gada pirmajos mēnešos, attiecīgi, trešajā un desmitajā vietā.

Jau vēstīts, ka bankas "Citadele" auditētā peļņa 2022.gadā bija 42,183 miljoni eiro, kas ir par 42,3% vairāk nekā 2021.gadā. Bankas aktīvi 2022.gada beigās bija 5,12 miljardu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2022.gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.