Logo
Drukāt šo lapu

Ķekavā atklās jaunas dienas aprūpes centra telpas cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

15.maijā plkst.12.30, klātesot labklājības ministrei Evikai Siliņai, Ķekavas novada domes priekšsēdētājam Jurim Žilko un centra klientiem un viņu tuviniekiem Ķekavā, Gaismas ielā 19 k-8, svinīgi tiks atklātas jaunās dienas aprūpes centra "Gaismas iela" telpas pilngadīgiem cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem (GRT), un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem (FT).

Kā informēja Ķekavas novada pašvaldībā, centrā ik dienu ap 15 cilvēku ar GRT sertificētu speciālistu vadībā varēs apgūt un uzturēt ikdienas dzīvei nepieciešamas akadēmiskās, sociālās un saimnieciskās prasmes. Jaunajās 400 m² plašajās telpās cilvēkiem ar GRT ir izveidota zāle fiziskajām aktivitātēm, radošo nodarbību telpa, atpūtas telpa un virtuve ar aprīkojumu. Savukārt bērni ar funkcionāliem traucējumiem (FT) te varēs saņemt ne vien psihologa un fizioterapeita, bet arī ergoterapeita pakalpojumus, kas līdz šim bija pieejamas tikai Rīgā un kaimiņu novados.

Projekts tiek īstenots projekta Nr. 9.3.1.1/19/I/025 “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras izveide un attīstība Ķekavas novada pašvaldībā” ietvaros un to līdzfinansē Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF). Kopējās projekta investīcijas pārsniedz 280 000 eiro, liecina pašvaldības informācija.

Dienas aprūpes centra izveide ir tikai projekta 1. kārta. 2. kārtā līdz 2024. gada beigām tiks izbūvēti arī 10 grupu dzīvokļi pilngadīgiem cilvēkiem ar GTR, kuriem ir objektīvas grūtības dzīvot patstāvīgi, vienlaikus nav nepieciešama atrašanās ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024