Menu
 

Pļavniekkalna sākumskolas pārbūvei Ķekavas dome aizņemsies 3,4 miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai īstenotu Pļavniekkalna sākumskolas pārbūves projektu, pašvaldība Valsts kasē tiks plāno aizņemties 3,4 miljonus eiro, informē pašvaldības Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa.

Pašvaldība noslēgusi līgumu ar personu apvienību "RTS" pērn noslēdza līgumu par Pļavniekkalna sākumskolas pārbūves būvprojekta izstrādi un būvdarbiem. Līguma kopējā summa ir 4 158 125 eiro.

Pašvaldības budžetā skolas būvniecībai šogad atvēlēti 233 635 eiro, bet nākamgad plānoti 147 088 eiro. Pārējos līdzekļus 3,4 miljonu eiro apmērā plānots aizņemties Valsts kasē.

Kā informē pašvaldība, pašlaik tiek pabeigta Pļavniekkalna sākumskolas jaunās ēkas būvprojekta saskaņošana. Šī mēneša beigās paredzēts uzsākt būvlaukuma sagatavošanas darbus, lai jūnijā sāktu jaunā korpusa būvniecību.

Kā ziņots, Ķekavas novada Pļavniekkalna sākumskolas skolēniem mācības pašlaik notiek Ķekavā.

2022.gadā beidzies Pļavniekkalna sākumskolas moduļa tipa piebūves īslaicīgais lietošanas ekspluatācijas laiks, tādēļ šī gada janvārī iznomātājs SIA "Storent" demontēja nomas moduļus un tika uzsākti Pļavniekkalna sākumskolas piebūves būvdarbi.

Būvniecības rezultātā nekustamajā īpašumā Pļavniekkalna ielā 20, Katlakalnā, pie skolas galvenā korpusa tiks izbūvēta piebūve ar aktu zāli, ēdamzāle 312 skolēniem un 12 mācību klasēm. Piebūves būvdarbus ir plānots pabeigt 2023.gada decembrī.

Pašvaldība nodrošinās skolēnu pārvadāšanu. Skolēniem būs nodrošināts transports uz skolu un atpakaļ no izglītības iestādes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.