Menu
 

Virslīgas pastarīšu duelī "Super Nova"/Salaspils futbolisti piedzīvo sesto zaudējumu pēc kārtas (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas futbola virslīgas 12.kārtas spēlē svētdien Salaspils stadionā sesto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojuši sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti, kuri piekāpās otrai tabulas lejasdaļas komandai “BFC Daugavpils”.

Pirmajā puslaikā salaspilieši izskatījās pavisam bezzobaini un jau pēc pirmās pusstundas bija nokļuvuši zaudētājos 0:3. Pirmo vārtu gūšanas iespēju mājinieki noorganizēja tikai puslaika pašās beigās, kad Miņina zem pārliktņa spēcīgi sisto bumbu “izvilka” daugavpiliešu vārtsargs Kurakins.

Pēc pārtraukuma cīņa laukumā izlīdzinājās, un mazliet aktīvāki pat bija Salaspils futbolisti, tomēr vismaz pie “goda vārtiem” viņiem tā arī neizdevās tikt. Turklāt to nesekmēja palikšana skaitliskā mazākumā pēdējās 15 minūtēs, kas maksāja vēl arī ceturto golu – 0:4. “Super Nova” komandai šis bija jau sestais zaudējums pēc kārtas.

Virslīgas turnīra tabulā salaspilieši nu ir nedalītā pēdējā 10.vietā (6 punkti) un no priekšpēdējā vietā esošā FK “Tukums 2000”/”Telms” atpaliek par diviem punktiem. Vēl punkts vairāk nu ir “BFC Daugavpils” vienībai. Turnīra līderi ir “Riga FC” futbolisti (32 p.), bet sesto vietu ieņem Ķekavas “Auda” (16 p.).

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas sestajā kārtā Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda favorītu statusā viesojās pie futbola kluba “Dinamo Rīga”. Šajā mačā abu sāncenšu aizsardzība izrādījās pārāka par uzbrukumu un vārti tā arī netika gūti – 0:0. Sešās spēlēs olainiešiem ir 10 punktu un piektā pozīcija tabulā.

Otrās līgas Rietumu grupā par tabulas līderiem kļuvuši Mārupes sporta centra futbolisti, kuri svētdien vakarā Jaunmārupes stadionā ar 5:1 apspēlēja futbola skolas “Jelgava” dublierus. Mājiniekus pirmā puslaika vidū vadībā izvirzīja Dāvis Vilcāns, taču drīz pēc tam viesi rezultātu izlīdzināja. Toties otrajā puslaika mārupieši dominēja laukumā, un Takaja Sasaki, Gatis Štrauss (11 m), Kristiāns Korsaks un Toms Ralfs Šteinbergs iesita vēl četrus vārtus. Mārupiešiem piecās spēlēs ir četras uzvaras un 12 punkti.

Tikpat punktu ir arī futbola klubam “Aliance”, kas svētdien sagādāja piekto zaudējumu pēc kārtas “Ķekava/Auda” futbolistiem 2:5. Abus vārtus Artūrs Smetanovs ķekaviešu labā guva pēdējās desmit minūtēs, kad ielaisti bija jau četri.

Otrās līgas Austrumu grupā piekto neveiksmi pēc kārtas sezonas sākumā piedzīvoja futbola klubs “Salaspils”. Svētdien salaspilieši viesos ar 0:3 piekāpās futbola klubam “Limbaži”.

Startējusi Latvijas kausa izcīņa futbolā, un pirmā posma pirmajā kārtā FK “Sigulda” futbolisti izbraukumā tikās ar “Sports United”/FK “Cēsis” vienību. Jau pirmajā minūtē siguldiešus vadībā izvirzīja Ojārs Kalnozols, taču līdz pārtraukuma cēsnieki atbildēja ar diviem precīziem raidījumiem. Trešās pusstundas sākumā Jānis Raslavs panāca izlīdzinājumu, taču 15 minūtes pirms beigām FK “Cēsis” atguva vadību un to vairs neatdeva – “Sigulda” zaudē 2:3 un izstājas no tālākas cīņas.

Pirmā posma otrajā kārtā cīņā par Latvijas kausu, kas šobrīd ir FK “Auda” īpašumā, iesaistīsies citi Latvijas trešajā un otrajā līgā spēlējošie klubi.

(papildināta ar 6.un 7.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.