Menu
 

Pirmdien stundas laikā izpārdoti septiņi Dziesmu un deju svētku pasākumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

SIA "Biļešu paradīze" tīmekļvietnē pirmdien aptuveni stundas laikā izpārdoti pirmie septiņi XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pasākumi, informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā (LNKC). Kopumā pirmajā tirdzniecības dienā publiskajā pārdošanā nonākušas 20 215 biļetes uz 15 svētku koncertiem.

Tirdzniecība norit raiti, un pirmajā stundā nopirkta teju puse no pieejamām biļetēm. Pēc LNKC datiem, izpārdoti ir šādi pasākumi: Garīgās mūzikas koncerts Rīgas Domā, diriģentu kora koncerts “Diriģents” , vokāli simfoniskās mūzikas koncerts “Šūpulis”, tautas mūzikas koncerts “Trejdeviņi spēlmanīši”, kokļu mūzikas koncerts “Laika upe”, tautas tērpu skate “Mēnesnīcā” un kokļu mūzikas nakts koncerts “Nakts dziesma”.

Biļetes pieejamas uz svētku atklāšanas koncertu, bērnu vokālo ansambļu koncertiem, pūtēju orķestru lielkoncertu, pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu, kokļu mūzikas nakts koncertu Rīgas Domā, mazākumtautību kolektīvu koncertu, vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncertu, vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu un uz vietām tribīnē gājiena laikā.

Kā tika ziņots iepriekš, kopējais biļešu skaits uz svētku pasākumiem ir 174 000, no kuriem 74 % tiks nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25 % būs iepriekšējā rezervācijā un 1 % tiks atvēlēts ielūgumiem. 43 000 biļešu tiks pārdotas iepriekšējā rezervācijā, no kurām lielākā daļa (79 %) ir rezervēta svētku dalībniekiem, 12 % daudzbērnu ģimenēm ar “Goda ģimenes karti”, 3 % pašvaldībām, 6 % pārējām grupām.

No 17. maija plkst. 10.00 internetā pircējiem interneta tirdzniecībā būs pieejamas biļetes uz deju koncertiem – lielkoncertu “Balts” Arēnā Rīga un lieluzvedumu “Mūžīgais dzinējs” Daugavas stadionā, no 19. maija plkst. 10.00 – uz koru lielkoncertu “Tīrums. Dziesmas ceļš” un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu “Kopā Augšup” un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī Sadziedāšanas nakti.

No 22. maija biļetes, kas netiks izpirktas internetā, būs iespēja iegādāties arī kasēs, kā arī būs iespēja izpirkt biļetes iepriekšējā rezervācijā. No 12. jūnija varēs izpirkt iepriekšējā rezervācijā pieteiktās biļetes, kas netiks izpirktas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.