Menu
 

CSP: Faktiskā bezdarba līmenis aprīlī samazinājies par 0,3 procentpunktiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Faktiskā un reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem (procentos). Grafika – CSP Faktiskā un reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem (procentos). Grafika – CSP

2023.gada aprīlī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 5,8 %, un salīdzinājumā ar martu tas ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Vīriešu bezdarba līmenis aprīlī samazinājās par 0,4 procentpunktiem līdz 6,4 %, bet sieviešu – par 0,2 procentpunktiem līdz 5,2 %.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,7 %, un kopš marta tas ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem. Salīdzinot arpagājušā gada aprīli, faktiskā bezdarba līmenis ir samazinājies par 1,0 procentpunktu, reģistrētā – par 0,8 procentpunktiem.

Šāgada aprīlī Latvijā bija 54,9 tūkstoši bezdarbnieku (24,3 tūkstoši sieviešu un 30,6 tūkstoši vīriešu), kas ir par 2,7 tūkstošiem mazāk nekā martā un par 8,9 tūkstošiem mazāk nekā 2022. gada aprīlī. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 1,9 tūkstošiem, bet sieviešu – par 0,8 tūkstošiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.