Menu
 

Aptauja: Latvijā 28% iedzīvotāju neplānotu preču vai pakalpojumu iegādi veic reizi mēnesī

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā 28% iedzīvotāju neplānotu preču vai pakalpojumu iegādi veic reizi mēnesī, liecina bankas "Citadele" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktā aptauja.

Visbiežāk spontānus pirkumus reizi mēnesī veic iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

Aptaujas dati arī rāda, ka reizi nedēļā neplānotus pirkumus veic 9% interneta lietotāju, savukārt reizi divās nedēļās - 7%. Aptaujas dati liecina, ka biežāk impulsīvus pirkumus šādos laika posmos veic sievietes vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kuras dzīvo Rīgā vai Zemgalē.

Tikmēr vairākas reizes nedēļā impulsa pirkumus veic 3% aptaujāto, un papildu 1% respondentu atklāj, ka neplānotus pirkumus veic katru dienu - lielāka tendence uz neplānotiem tēriņiem ikdienā ir iedzīvotājiem starp 30 un 40 gadu vecumu, liecina aptauja.

Aptaujas dati arī rāda, ka 34% aptaujas dalībnieku norāda, ka impulsīvus pirkumus neveic vispār. Biežāk šī tendence manāma vīriešiem un tiem iedzīvotājiem, kuri pārsnieguši 60 gadu slieksni.

Vēl 15% respondentu atklāj, ka saviem pirkumiem un to intensitātei neseko līdzi. Šī prakse biežāk raksturīga sievietēm.

Iedzīvotāju aptauju par iepirkšanās paradumiem tiešsaistē veica bankas "Citadele" lietotne "Klix" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat". Aptauja veikta 2023.martā, tiešsaistē aptaujājot vairāk nekā 1008 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.