Menu
 

Atjaunots gājēju un velosipēdu ceļš Jaunķemeri–Ķemeri

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Pabeigti pērnā gada vasarā sāktie būvdarbi gājēju un velosipēdu ceļa atjaunošanai un pārbūvei 4,6 kilometru garā posmā no Jaunķemeru pludmales līdz Ķemeru kultūrvēsturiskajam parkam – Gleznotāja Miervalža Ķemera gatvei Ķemeros.

Posmā no Jaunķemeru rotācijas apļa līdz tiltam pār Vecsloceni ir izbūvēts nodalīts gājēju un velosipēdu ceļš 3,2 metru platumā, kā arī izbūvēti seši jauni apgaismojuma balsti. Savukārt posmā no tilta pār Vecsloceni līdz Gleznotāja Miervalža Ķemera gatvei izbūvēts kopīgs gājēju un velosipēdu ceļš 2,5 metru platumā, informēja Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Gājēju un velosipēdu ceļu posmā ir pārbūvētas četras sabiedriskā transporta pieturvietas, nodrošinot vides piekļūstamības prasību izpili, uzstādītas barjeras gājēju drošībai un jaunas ceļa zīmes satiksmes drošības uzlabošanai. Papildus gājēju un velo ceļa izbūvei Jaunķemeru ceļa galā, pirms izejas uz pludmali, ir ierīkots laukums ar asfaltbetona segumu, nodrošinot iespēju gājējiem un velosipēdistiem ērtāk nokļūt līdz pludmalei.

Būvdarbus veica personu apvienība “Igate – Liktenis”, realizējot SIA “Global Project” 2021. gadā izstrādāto būvprojektu “Gājēju un velosipēdu ceļa atjaunošana un pārbūve posmā no Jaunķemeru pludmales līdz Gleznotāja Miervalža Ķemera gatvei Ķemeros, Jūrmalā”. Būvuzraudzību nodrošināja SIA “Somniar”. Projekta kopējās izmaksas ir 1 294 703,47 eiro, tajā skaitā Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda līdzfinansējums – 558 647,58 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.