Menu
 

Sprindžuks piedāvā premjerministram izveidot specializēto reģionālās attīstības komiteju

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) aicina premjeru Krišjāni Kariņu (JV) izveidot Ministru kabineta (MK) specializētu reģionālās attīstības komiteju, kas nodrošinātu iedarbīgu platformu reģionālās attīstības jautājumu risināšanai, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

"Ņemot vērā, ka valdība savā deklarācijā ir apņēmusies izveidot efektīvu Latvijas teritorijas attīstības pārvaldības sistēmu Latvijas reģionu izaugsmei, policentriskai attīstībai un kohēzijai, ir nepieciešama ministru sadarbība un starpnozaru risinājumu integrēšana," norādījis Sprindžuks.

Reģionālās politikas pamatnostādnēs 2021.-2027.gadam definētais mērķis nosaka to, ka jāmazina reģionu sociālekonomiskās atšķirības, stiprinot konkurētspēju un nodrošinot teritoriju specifikai atbilstošus risinājumus apdzīvojuma un kvalitatīvas dzīves vides attīstībai.

Kaut gan tiesību aktos ir noteikta kompleksa un saskaņota dažādu līmeņu valsts un teritorijas pārvaldības institūciju plānošanas dokumentu saskaņošana gan nozaru, gan teritoriju aspektā, ikdienas praksē nepieciešama platforma, kas nodrošinātu iespēju tiešā veidā diskutēt un vienoties par risinājumiem. 

Līdzšinēja pieredze rāda, ka nepieciešams formāts, kurā būtu integrējami ar pašvaldību plāniem saskaņotam risinājumi, kas aptvertu skolas, slimnīcas, sociālos pakalpojumus, sabiedrisko transportu, ceļus un digitālo infrastruktūru, kā arī investīcijas ekonomikā.

Ministru kabineta specializētās reģionālās attīstības komitejas primārie uzdevumi būtu izskatīt rīcībpolitiku un attīstības plānošanas dokumentu projektus, normatīvo aktu projektus, nodrošināt nozaru attīstības plānu saskanību ar Plānošanas reģionu izstrādātajiem reģionālās attīstības plāniem, kā arī pārraudzīt Reģionālās politikas pamatnostādņu 2021.-2027.gadam ievērošanu, nepieciešamības gadījumā veicot atbilstīgas korekcijas.

Ministru kabineta tematisko komiteju var izveidot ar Ministru prezidenta rīkojumu. Komiteja darbojas līdz konkrētās valdības darbības laika beigām vai līdz noteikto uzdevumu pilnīgai izpildei.

Patlaban Sprindžuks jau vada Digitālās pārveides un pārvaldes modernizācijas tematisko komiteju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.