Menu
 

Siguldas kumeļa slepkava atkārtoti apcietināts par pagaidu aizsardzības pret vardarbību pārkāpšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Maijā Valsts policijā vērsās kāda sieviete, kura likumsargus informēja par to, ka viņa saņem draudu ziņas un zvanus no sava bijušā drauga, kurš izcieš sodu par tiesas noteikto pagaidu aizsardzību pret vardarbību pārkāpumu, ko izdarīja 2022. gadā attiecībā pret minēto un vēl vienu sievieti. Valsts policijas Pierīgas Ziemeļu iecirkņa amatpersonas uzsāka kriminālprocesu un ieguva visu nepieciešamo informāciju, lai minēto vīrieti atzītu par aizdomās turēto.

Tāpat policisti noskaidroja, ka viņš soda izciešanas laikā, atrodoties apcietinājumā, draudēja ne tikai bijušajai draudzenei, bet sazinājās arī ar otru minēto sievieti, kas nozīmē, ka vīrietis atkārtoti pārkāpa noteikto pagaidu aizsardzību pret vardarbību.

Kā skaidro Valsts policijā, sākotnēji 1982.gadā dzimušajam vīrietim par cietsirdīgu astoņus mēnešus veca kumeļa nonāvēšanu tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. Divus mēnešus vēlāk tiesa mainīja šo drošības līdzekli pret ar brīvības atņemšanu nesaistītu, jo tobrīd stājās spēkā cits tiesas spriedums par soda izciešanu lietā par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Tas nozīmē, ka vīrietis turpināja atrasties apcietinājumā, kuras laikā atkārtoti pārkāpa noteikto pagaidu aizardzību pret vardarbību.

19.maijā vīrietis no ieslodzījuma vietas tika atbrīvots un likumsargi uzreiz viņu aizturēja par apcietinājuma laikā izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem. Divas dienas vēlāk tiesa vīrietim atkārtoti piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Visi trīs pret vīrieti uzsāktie kriminālprocesi ir apvienoti vienā, un tas kvalificēts pēc Krimināllikuma pēc 230. panta otrās daļas (par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kā rezultātā tas gājis bojā, un ja tas izdarīts publiskā vietā vai nepilngadīgā klātbūtnē, vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās), 172. panta (par nepilngadīgā iesaistīšanu noziedzīgā nodarījumā), 168.1 panta (par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu), 132. panta (par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti) un 180. panta pirmās daļas (par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā).

Šobrīd kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, taču drīzumā tiks lemts par procesa nosūtīšanu kriminālvajāšanas uzsākšanai, vēsta Valsts policija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.